George Simion și parlamentari AUR cer să intre în Guvern. Protest față de „debandada din vămi”

20 dec. 2021
68 Afișari
George Simion și parlamentari AUR cer să intre în Guvern. Protest față de „debandada din vămi”
George Simion și parlamentari AUR cer să intre în Guvern. Protest față de „debandada din vămi”

Co-președintele AUR, George Simion, protestează luni, în fața sediului Guvernului, împreună cu mai mulți parlamentari AUR împotriva măsurii carantinării românilor care vin din zone roșii și nu sunt vaccinați. George Simion cere să fie primit în Guvern de către premier.

Copreşedintele AUR George Simion, împreună cu mai mulţi parlamentari ai formaţiunii, a mers, luni, la sediul Guvernului, pentru ”a-i cere socoteală premierului Nicolae Ciucă pentru debandada din vămi”, unde, spune liderul AUR, ”mii de români din diaspora sunt băgaţi în carantină”.

Co-președintele AUR a precizat că va rămâne în fața sediului guvernului până când va fi primit de premierul Ciucă și sau ”adevăratul șef al Guvernului, Raed Arafat”. Guvernul ar urma să decidă azi inclusiv în privința cerificatului COVID digital.

”Așteptăm să ne primească, și vocea românilor care sunt carantinați pe nedrept trebuie să se audă”, a declarat Simion.

El a calificat cozile de la granițele României la intrarea în țară drept ”o bătaie de joc la adresa românilor din diaspora” care l-au votat pe Klaus Iohannis.

Simion a mai anunțat că AUR va organiza marți dimineața la ora 9 un protest la care vor participa 2000 de membri AUR.

Până la ora editării acestei știri, acesta nu a fost primit de reprezentanţii Guvernului. Guvernul se reunește de la ora 12.00 în ședință ordinară.

Cine intră în carantină conform restricțiilor care au intrat în vigoare pe 9 decembrie

I. Sosirea în România a persoanelor care vin din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană, aflate în zona ROȘIE:

a. NU intră în carantină persoanele vaccinate sau trecute prin boală;
b. Carantină pentru 10 zile (la domiciliu, la o adresă declarată sau într-un spațiu special amenajat) pentru persoanele nevaccinate și care nu au trecut prin boală, doar dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).
c. Carantină pentru 14 zile (la domiciliu, la o adresă declarată sau într-un spațiu special amenajat) pentru persoanele nevaccinate și care nu au trecut prin boală, dacă NU prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

II. Sosirea în România a persoanelor care vin din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană, aflate în zonele VERDE și GALBEN:

a. NU intră în carantină persoanele vaccinate sau trecute prin boală;
b. Carantină pentru 14 zile la domiciliu, la o adresă declarată sau într-un spațiu special amenajat în cazul în care: persoanele nu prezintă dovada vaccinării, trecerii prin boală sau testării negative RT-PCR pentru COVID-19, efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

Cookies