UPDATE Câteva sute de oameni, la mitingul AUR împotriva certificatului COVID. Parlamentul, luat cu asalt/ Trafic perturbat în centrul Capitalei

21 dec. 2021
264 Afișari
UPDATE Câteva sute de oameni, la mitingul AUR împotriva certificatului COVID. Parlamentul, luat cu asalt/ Trafic perturbat în centrul Capitalei

Câteva sute de oameni s-au adunat, marți dimineață, în fața Parlamentului, la mitingul AUR unde se protestează față de introducerea certificatului COVID la locul de muncă. În jurul prânzului, protestatarii au forțat intrarea în Parlament și au trecut de cordonul realizat de forțele de ordine. La ora 9.30, circulația pe bulevardul Națiunile Unite a fost perturbată, cu mașini care formau cozi pe Splaiul Independenței și B-dul Națiunile Unite.

UPDATE 12.00 Manifestanții au forțat cordonul de jandarmi și au intrat în curtea Parlamentului, la intrarea de la Senat. Televiziunile transmit că sunt în jur de o sută de persoane care au ajuns în curte și vor să pătrundă în clădire.

Mitingul AUR a început în jurul orei 9.00 în fața Parlamentului, iar la acea oră sunt câteva sute de oameni care au steaguri și pancarte cu mesaje împotriva introducerii certificatului COVID.

Se scandează „Libertate” și „Libertate fără certificate”, mesaj preluat de pe bannerul AUR afișat pe fațada Palatului Parlamentului.

Imagini au fost transmise și de co-liderul AUR George Simion din curtea Parlamentului.

Manifestația este organizată de AUR, iar liderul partidului, George Simion, susținea că vrea să adune 10.000 de oameni în stradă, la manifestația din fața Parlamentului.

Circulație perturbată în zona Parlamentului

La această oră, circulația pe bulevardul Națiunile Unite este blocată, iar polițiștii dirijează mașinile în intersecția de la podul izvor.

Citește și…

BREAKING  | 13 linii STB vor fi deviate pe 21 și 22 decembrie. Lista completă  a liniilor de transport în comun afectate și noile trasee

Cookies