Acum, că s-a tuns, Nicușor Dan e parcă mai vioi, mai activ, mai creativ. Anunță că deschide Primăria Capitalei în Noaptea Muzeelor

09 iun. 2021
250 Afișari
Acum, că s-a tuns, Nicușor Dan e parcă mai vioi, mai activ, mai creativ. Anunță că deschide Primăria Capitalei în Noaptea Muzeelor

La 10 fix, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță - cam ca de obicei, pe Facebook - că Primăria Capitalei va fi deschisă publicului vizitator în Noaptea Muzeelor.

Înainte de orice, ne bucurăm încă o dată că anul ăsta există Noaptea Muzeelor așa cum o știm noi (dispari, pandemie!).

Ne bucurăm, desigur, și că primarul s-a tuns – și nu pentru că am avea clișee estetice, ci pentru că, dacă un om se îngrijește pe sine însuși, parcă ar putea fi bănuit că se poate îngriji și de orașul pe care a vrut foarte mult și foarte tare să îl administreze.

Deloc în ultimul rând, ne bucurăm și că, în Noaptea Muzeelor, Primăria Generală a Capitalei devine obiectiv de vizitat, după cum Nicușor Dan tocmai a anunațat.

Anunțul primarului Nicușor Dan: Primăria se deshide publicului

În premieră, Primăria Capitalei va fi deschisă publicului cu prilejul Nopții Europene a Muzeelor! Clădirea istorică a primăriei, construită între anii 1906 – 1910, va putea fi vizitată în seara de 12 iunie, de la ora 18 până la ora 24. Am pregătit pentru toți cei care vor să ne treacă pragul două expoziții despre istoria Bucureștiului și a primăriei sale – una intitulată „Uranus acum”, despre cartierul Uranus care a fost demolat în perioada comunistă, iar o alta dedicată arhitectului Petre Antonescu, cel care a proiectat clădirea care a devenit ulterior sediul Primăriei Municipiului București. Vom găzdui de asemenea un maraton al lecturii și un experiment video de reconstrucție virtuală a Muzeului Simu, care a dispărut și el în perioada regimului comunist. Vă aștept sâmbătă seară la Primăria Capitalei, pentru o incursiune în istoria și cultura bucureșteană, alături de prietenii și colaboratorii noștri de la ARCUB, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Muzeul Municipiului București, Zeppelin și ARCEN, care au făcut posibil acest eveniment. Vă reamintesc de asemenea că toate muzeele aflate în grija Primăriei Capitalei vor participa și ele la Noaptea Europeană a Muzeelor, așa că aveți de unde alege pentru a petrece o noapte culturală în București.

Așadar, primarul Nicușor Dan va fi în persoană, după cum se întțelege din textul domniei sale, la Primărie, să întâlnească / întâmpine vizitatorii din Noaptea Muzeelor.

Cookies