Actualizarea METEO | Ploi și temperaturi scăzute în București, săptămâna aceasta. ANM are și prognoză specială valabilă până azi

22 apr. 2024
495 afișări
Actualizarea METEO | Ploi și temperaturi scăzute în București, săptămâna aceasta. ANM are și prognoză specială valabilă până azi
Actualizarea METEO | Ploi și temperaturi scăzute în București, săptămâna aceasta. ANM are și prognoză specială valabilă până azi | Sursa foto: Agerpres

ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 22-26 aprilie pentru București, iar locuitorii trebuie să știe că luni și marți se anunță ploi. Spre finalul săptămânii, temperaturile vor crește ușor și vom scăpa de ploi.

Cum va fi vremea în București, în perioada 22-26 aprilie

ANM anunță că nu scăpăm de ploi în acest început de săptămână. Temperatura maximă scade și vântul va sufla slab și moderat. Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București, valabilă până astăzi, la ora 15:00.

Temperatura maximă ce se va înregistra luni, 22 aprilie, în București, va fi de 15 grade Celsius.

Luni cerul va fi temporar noros, iar averse slabe vor mai fi la începutul zilei. Vântul va sufla slab și
moderat, trecător cu unele intensificări.

Temperatura maximă a după-amiezii de duminică va fi de 18…19 grade, iar pentru luni va fi de 14…15 grade. Temperatura minimă va fi de 7…8 grade.

Marți, 23 aprilie, meteorologii anunță că ploile vor continua să fie prezente în Capitală. Maxima termică va fi de 15 grade Celsius, iar cerul va fi mai mult acoperit de nori. Minima termică va fi de 6 grade. Vântul va sufla cu 26 km/h.

Miercuri, 24 aprilie, scăpăm de ploi, iar vremea se va îmbunătăți. Vom avea parte de o maximă termică ce va ajunge la 21 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla cu 18 km/h. Temperatura minimă va fi de 10 grade.

Joi, 25 aprilie, temperatura maximă va scădea ușor, ajungând la 17 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va bate cu o viteză de 24 km/h. Minima termică va fi de 9 grade.

Vineri, 26 aprilie, meteorologii anunță că temperatura maximă va fi de 20 de grade, iar cerul va fi variabil. Vântul va sufla cu o viteză de 13 km/h. Minima termică va ajunge la 7 grade.

Ploile se extind în toată țara

Potrivit unei informări meteorologice, ploile se extind în toată țara.

Interval de valabilitate: 21 aprilie, ora 15 – 22 aprilie, ora 15

În intervalul menționat aria ploilor va fi în extindere treptată dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10…15 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, pe arii restrânse de peste 30 l/mp. Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice. În zona de munte precipitațiile vor fi mixte.

Vântul va avea local și temporar intensificări în regiunile sudice și sud-estice cu viteze în general între 45 și 55 km/h.

Marți, 23 aprilie, ploile se vor extinde din nou, mai ales în zonele de munte. În sud-vest se vor acumula cantități însemnate de apă. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies