Actualizare METEO | Vremea din București devine instabilă, cu ploi și descărcări electrice. ANM anunță prognoza specială

21 mai 2024
2718 afișări
Actualizare METEO | Vremea din București devine instabilă, cu ploi și descărcări electrice. ANM anunță prognoza specială
Actualizare METEO | Vremea din București devine instabilă, cu ploi și descărcări electrice. ANM anunță prognoza specială. Foto simbol: Pexels

Meteorologii ne anunță că vremea din București devine instabilă și vor exista perioade cu ploi și descărcări electrice. ANM a emis prognoza specială pentru Capitală, valabilă până joi dimineață, 23 mai.

Prognoza specială pentru București: vremea devine instabilă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza specială pentru Capitală, aceasta fiind valabilă în intervalul 21 mai, ora 16:00 – 23 mai, ora 09:00.

Miercuri (22 mai) ar fi bine să nu ne uităm umbrelele acasă. Meteorologii ne anunță că vor exista perioade cu averse și tunete și fulgere.

Prognoza meteo pentru intervalul 21 mai, ora 16:00 – 22 mai, ora 09:00:

  • Cerul din Capitală va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a nopții când va crește probabilitatea pentru ploi și descărcări electrice. Vântul fi prezent și va sufla slab și moderat. La începutul intervalului temperatura maximă va fi de 25 – 26 de grade Celsius. Mai apoi, temperatura va scădea, iar temperatura minimă din timpul nopții va fi de 11 – 13 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru intervalul 22 mai, ora 09:00 – 23 mai, ora 09:00:

  • Vremea din București va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor exista perioade cu ploi și tunete și fulgere. Vântul va fi prezent și va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 24 – 26 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 12 – 14 grade Celsius.

În țară, miercuri: cod galben de instabilitate atmosferică

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de apă. Acesta este valabil în intervalul 22 mai, ora 10:00 – 23 mai, ora 10:00.

În Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, dar și în zona Carpaților Occidentali, vor exista perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin ploi torențiale, tunete și fulgere, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25 – 30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Notă: Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse, a transmis ANM.

Sursa foto: captură ecran ANM
Sursa foto: captură ecran ANM

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies