Actualizare METEO | Vreme instabilă și azi în București. Nori, averse de ploi, ba chiar și posibilă grindină, spune ANM în prognoza specială. Dar e mai cald decât ieri

30 mai 2024
801 afișări
Actualizare METEO | Vreme instabilă și azi în București. Nori, averse de ploi, ba chiar și posibilă grindină, spune ANM în prognoza specială. Dar e mai cald decât ieri
Actualizare METEO | Vreme instabilă și azi în București. Nori, averse de ploi, ba chiar și posibilă grindină, spune ANM în prognoza specială. Dar e mai cald ca ieri | Foto: B365.ro

Primăvara aceasta se termină cu îmbufnare și în București, unde se anunță și astăzi vreme instabilă: cu nori, cu ploaie ba domoală, ba răpăială și cu vând care, din când în când, suflă și el mai supărat.

Prognoză specială pentru București: vreme instabilă până diseară

Prognoza specială emisă de ANM pentru București și valabilă până diseară (30 mai), la ora 20:00:

Vremea va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse moderate cantitativ (10…15 l/mp), descărcări electrice și posibil grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi, joi, de 25 – 26 de grade Celsius.

Dimineață la ora 08:00, la stația meteo Băneasa se înregistrau 14 grade Celsius.

Așadar, vestea bună este că, spre deosebire de ziua de ieri, azi, în Capitală, temperatura maximă va fi cu două-trei grade Celsius mai mare.

A doua veste bună ar fi că, potrivit prognozelor meteo de până acum, în următoarele zile o să avem în București vreme din ce în ce mai bună.

Temperaturile maxime vor ajunge, treptat, până spre 31…32 de grade în data de 2 iunie, iar cele minime vor crește de la 10…11 grade până spre 16 grade.

Cum va fi vremea în weekend în București

Dacă ne uităm pe AccuWeather, weekendul cu primele zile de vară calendaristică vor fi chiar de vară.

  • Mâine (vineri, 31 mai), va fi și mai cald decât azi, cu cer mai mult senin; temperatura minimă va fi de 17 grade Celsius, iar cea maximă poate ajunge la 31 de grade.
  • Sâmbătă, pe 1 iunie, o să fie și mai cald, iar cerul se anunță complet senin.. cu șanse de ploaie de doar 5%. Minima, tot 17 grade celsius, iar maxima ar putea fi chiar mai mare decât vineri.
  • Duminică, pe 2 iunie, pare că va fi o zi de vară mofturpasă: cald spre foarte cald, dar cer predominant noros.
vremea in weekend București
Sursa foto: Screenshot AccuWeather

Poate vrei să citești și:

Cookies