Actualizare METEO | Scăpăm de avertizarea de caniculă în București, dar avem cod galben de căldură și posibile furtuni. Prognoza specială pentru Capitală, emisă de ANM

12 iun. 2024
1903 afișări
Actualizare METEO | Scăpăm de avertizarea de caniculă în București, dar avem cod galben de căldură și posibile furtuni. Prognoza specială pentru Capitală, emisă de ANM
Actualizare METEO | Scăpăm de avertizarea de caniculă în București, dar avem cod galben, de căldură și posibile furtuni. Prognoza specială pentru Capitală, emisă de ANM. Foto: Agerpres

Codul portocaliu de caniculă pentru Capitală s-a transformat în cod galben de instabilitate atmosferică, potrivit meteorologilor. ANM a transmis și prognoza specială pentru București.

Cod galben de căldură și furtună în București și alte județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenționare meteo, de cod galben, valabil și pentru București, miercuri și joi, 12 și 13 iunie 2024.

Fenomenele vizate: temperaturi ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat.

Astfel, în Muntenia, în partea de sud a Olteniei și în zona continentală a Dobrogei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată din calendar. Maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

Sursa foto: ANM
Sursa foto: ANM

ANM: Prognoza specială pentru București

ANM a emis și prognoza specială pentru București, iar aceasta este valabilă în intervalul 12 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 21:00.

  • Prognoza meteo pentru intervalul 12 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 09:00:
    • Temperaturile din timpul zilei vor fi în scădere față de intervalul anterior, dar vremea din București se menține călduroasă, iar disconfortul termic va fi în continuare ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când o să crească probabilitatea pentru descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și ploi. Temperatura maximă din Capitală va fi de 33 – 34 de grade Celsius, iar temperatura minimă de 17 – 19 grade Celsius.
  • Prognoza meteo pentru intervalul 13 iunie, ora 09:00 – 14 iunie, ora 21:00:
    • Vremea din București se va menține călduroasă, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, când o să crească probabilitatea pentru ploi, tunete și fulgere și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă din Capitală se va situa în jurul valorii de 33 de grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies