Actualizare METEO | Nori negri, tunete, fulgere, ploi și frig în următoarele ore în București. Prognoza specială pentru Capitală, valabilă până mâine dimineață

22 mai 2024
3823 afișări
Actualizare METEO | Nori negri, tunete, fulgere, ploi și frig în următoarele ore în București. Prognoza specială pentru Capitală, valabilă până mâine dimineață
Actualizare METEO | Nori negri, tunete, fulgere, ploi și frig în următoarele ore în București. Prognoza specială pentru Capitală, valabilă până mâine dimineață | Sursa foto: B365

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat, prin prognoza specială emisă pentru București, că de astăzi până mâine dimineață, ne vom confrunta cu vreme rea și instabilă. Meteorologii ne avertizează să nu uitam umbrelele acasă.

ANM a emis prognoza specială pentru București

Prognoza specială pentru București este valabilă pentru intervalul 22 mai 2024 (ora 09:00) – 23 mai 2024 (ora 09:00). Conform informațiilor transmise de ANM, vremea va fi instabilă în Capitală și vor avea parte de cer înnorat și averse cu descărcări electrice:

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice.

Cu toate că ploua, iar vremea nu pare să fie cea mai prietenoasă, temperaturile înregistrate în București vor fi ridicate. Meteorologii anunță că maximele vor fi cuprinse între 24 – 26 de grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat, existând posibilitatea intensificărilor în timpul ploilor. Viteza medie a rafalelor va fi de circa 32 de km/h.

În ceea ce privește minimele înregistrate în intervalul menționat mai sus, acestea vor fi cuprinse între 12 – 1 grade Celsius. Aversele vor continua și noapte, iar vântul sufla slab  și moderat. Viteza medie a rafalelor va fi de circa 26 km/h.

Cod galben de instabilitate atmosferică

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben ce va fi valabil în vestul României, în data de 22 mai 2024, până la ora 10:00.

  • Fenomenele vizate de acesta sunt: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zonele aflate sunt incidența aceste avertizări sunt: Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și sudul Crișanei.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii (viteze cuprinse între 50 -70 km/h), ploi torențiale însoțite de descărcări electrice frecvente, dar și grindină, izolat. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp. În anumite zone acestea vor ajunge chiar la mai bine de 40 l/mp.

Harta codului galben emis de ANM
Harta codului galben emis de ANM | Sursă foto: ANM

Te-ar mai putea interesa și:

 

Cookies