Actualizare METEO | Început de săptămână cu 40°C în București. E cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat

01 iul. 2024
1323 afișări
Actualizare METEO |  Început de săptămână cu 40°C în București. E cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat
Actualizare METEO | Început de săptămână cu 40°C în București. E cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat | Sursă foto: INQUAM Photos/George_Calin

Temperaturile nu scad sub 35 de grade nici astăzi în capitală, dar nici în majoritatea județelor țării. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a menținut atenționarea de tip cod galben de caniculă. Termometrele vor indica 35-36 de grade la orele prânzului. De asemenea, nopțile continuă să fie tropicale, astfel că minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

UPDATE: Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea cod galben de caniculă și pentru mâine. Județele vizate sunt cele din Muntenia, inclusiv Ilfov (și Capitala), Dobrogea continentală și sudul Moldovei. Acolo, temperaturile vor fi deosebit de ridicate, astfel că termometrele vor arăta chiar și 37 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi ridicat, întrucât indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

cod galben canicula 2 iulie
Sursa: Administrația Națională de Meteorologie

Canicula afectează aproape toată țara

Temperaturile vor fi deosebit de ridicate și în județele din Crișana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și Moldova. Disconfortul termic va fi accentuat chiar și în zonele de deal din județele vizate. Și acolo, indicele temperatură-umezeală va trece ușor de pragul critic de 80 de unități.

cod galben bucuresti
Sursa: Administrația Națională de Meteorologie

Meteorologii au emis și prognoza specială pentru București

Potrivit prognozei ANM, temperatura maximă care va fi înregistrată astăzi la stația Filaret va fi de 36,6 grade Celsius și 35,7 grade Celsius la cea din Băneasa. În București, printre betoane, temperatura resimțită va putea trece ușor de 40 de grade Celsius. Canicula va persista și mâine, iar noaptea care urmează va fi una tropicală, cu temperaturi de peste 20 de grade Celsius.

Canicula se va intensifica, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 37 – 38 de grade, iar cea minimă de 19 – 20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

Bucureștiul va fierbe și mâine

Codul galben de caniculă este valabil pentru ziua de astăzi, 1 iulie 2024, însă canicula se va menține și mâine.

Notă: marți (2 iulie) în sud-estul și estul țării, canicula va persista, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, atenționează specialiștii de la ANM.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie poate actualiza prognoza meteo.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies