Actualizare METEO | Cod galben de furtuni și grindină, prelungit până diseară în București și în alte 24 de județe. ANM are și prognoza specială pentru Capitală

14 iun. 2024
4020 afișări
Actualizare METEO | Cod galben de furtuni și grindină, prelungit până diseară în București și în alte 24 de județe. ANM are și prognoza specială pentru Capitală
Actualizare METEO | Cod galben de furtuni și grindină, prelungit până diseară în București și în alte 24 de județe. ANM are și prognoza specială pentru Capitală. Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

ANM a actualizat prognoza meteo și a emis un nou cod galben de furtuni și grindină pentru București și alte 24 de județe din țară. Totodată, meteorologii au și prognoza specială pentru Capitală, valabilă până vineri seară, la ora 23:00.

Cod galben de furtuni și grindină în București și alte 24 de județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit atenționarea meteo și, azi, 14 iunie, începând cu ora 12:00, este valabil un cod galben de furtuni și grindină în București și alte 24 de județe. Codul galben de instabilitate atmosferică accentuată este valabil până diseară, ora 23:00.

Astfel, potrivit informațiilor transmise de meteorologi, în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, în estul și sud-estul Transilvaniei și local la munte vor exista perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin ploi torențiale, tunete și fulgere, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii (rafale în general de 55 – 70 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25 – 30 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul țării.
În sudul Banatului și în sud-vestul Olteniei, din a doua parte a zilei vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55 km/h, a transmis ANM.

Județele vizate: Argeș, București, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Ialomița, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea.

Sursa foto: ANM
Sursa foto: ANM

Prognoza specială pentru București

ANM a emis și prognoza specială pentru București. Aceasta este valabilă în intervalul 14 iunie, ora 12:00 – 14 iunie, ora 23:00.

Meteorologii anunță că se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin ploi torențiale, tunete și fulgere și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi în general de 15-25 l/mp. Temperatura maximă din Capitală va fi cu mult mai scăzută decât în ziua anterioară: 23 – 24 de grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies