Actualizare METEO | Cod galben de caniculă în București, de mâine. ANM a emis și prognoza specială pentru Capitală: maxime de peste 30 de grade

07 iul. 2024
1963 afișări
Actualizare METEO | Cod galben de caniculă în București, de mâine. ANM a emis și prognoza specială pentru Capitală: maxime de peste 30 de grade
Actualizare METEO | Cod galben de caniculă în București, de mâine. ANM a emis și prognoza specială pentru Capitală: maxime de peste 30 de grade | Sursă foto: Agerpres

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de caniculă valabil și în București. Avertizarea intra în vigoare de mâine, 8 iulie 2024. De asemenea, meteorologii au emis și prognoza specială pentru Capitală.

ANM anunță cod galben de caniculă în București

De la începutul săptămânii avem parte de vreme caniculară în București, conform informațiilor oferite de ANM. De mâine, un cod galben intra în vigoare în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei.

Fenomenele vizate sunt: val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat.

Meteorologii au anunțat că maximele vor fi cuprinse între 35 -37 de grade Celsius.

Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, oamenii sunt informați că, până la finalul săptămânii, valul de căldură se va menține și, treptat, va continua să se extindă și în restul țării.

Iată harta avertizării emise de ANM:

Harta codului galben
Harta codului galben | Sursă foto: ANM

Prognoza special pentru Capitală

A fost emisă și prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 7 iulie 2024, ora 10:00 – 9 iulie 2024, ora 10:00.

Vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic în creștere, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Astăzi, maxima termică înregistrată va fi cuprinsă între 34 – 35 de grade Celsius. Pe timp de noapte, minimele vor fi cuprinse între 17-20 de grade Celsius.

În ceea ce privește ziua de luni, 8 iulie 2024, maximele vor fi cuprinse între 35-37 de grade Celsius. Minima, va fi cuprinsă tot între 17 – 20 de grade Celsius.

Informațiile vor fi actualizate de ANM, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies