Actualizare METEO | Canicula în București, cu cod portocaliu de disconfort termic. ANM are prognoză specială pentru Capitală

11 iun. 2024
1294 afișări
Actualizare METEO | Canicula în București, cu cod portocaliu de disconfort termic. ANM are prognoză specială pentru Capitală
Actualizare METEO | Canicula în București, cu cod portocaliu de disconfort termic. ANM are prognoză specială pentru Capitală. Foto: Agerpres

ANM a actualizat prognoza specială pentru București, iar meteorologii anunță că persistă canicula, fiind în vigoare și un cod portocaliu.

Mâine, 12 iunie, în Capitală o să avem parte de un cod galben de căldură.

Prognoza specială pentru București: Canicula persistă, anunță ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza specială pentru București. Aceasta este valabilă în intervalul 11 iunie, ora 10:00 – 12 iunie, ora 21:00.

  • Prognoza meteo pentru intervalul 11.06.2024, ora 10:00 – 12.06.2024, ora 09:00:
    • Canicula persistă în Capitală, iar disconfortul termic se menține accentuat, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) o să depășească pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va fi prezent și va sufla moderat. Temperatura maximă din București se va situa în jurul valorii de 37 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 18 – 20 de grade Celsius.
  • Prognoza meteo pentru intervalul 12.06.2024, ora 09:00 – 12.06.2024, ora 21:00:
    • Temperaturile maxime din timpul zilei vor fi în scădere față de intervalul anterior, dar tot vor mai atinge pragul caniculei după-amiaza, iar disconfortul termic va fi ridicat în continuare. Cerul din Capitală va fi variabil, cu probabilitate ridicată după-amiaza și seara pentru înnorări accentuate, averse, tunete și fulgere și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33 – 35 de grade Celsius.

Cod portocaliu de caniculă

Bucureștiul și alte județe din țară se află sub cod portocaliu de caniculă până miercuri, 12 iunie 2024, ora 10:00, potrivit ANM.

În cea mai mare parte a Munteniei, partea de sud-est a Olteniei, partea continentală a Dobrogei și în partea de sud a Moldovei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată din calendar.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade Celsius, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Totodată, pe alocuri noaptea va fi tropicală, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies