Actualizare METEO | Căldură extremă în București, în weekendul 21-23 iunie. ANM anunță vreme caniculară, cu cod portocaliu, apoi roșu

21 iun. 2024
702 afișări
Actualizare METEO | Căldură extremă în București, în weekendul 21-23 iunie. ANM anunță vreme caniculară, cu cod portocaliu, apoi roșu
Actualizare METEO | Căldură extremă în București, în weekendul 21-23 iunie. ANM anunță vreme caniculară, cu cod portocaliu, apoi roșu

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) ne anunță că vom avea parte de un weekend cu vreme caniculară în București, fiind emise două coduri (unul portocaliu, altul roșu).

Prognoza specială pentru Capitală

A fost emisă și prognoza specială pentru București, care este valabilă în perioada 21 iunie, ora 10:00 – 22 iunie, ora 10:00. După cum informează ANM, valul de căldură va persista în Capitală și astăzi, fiind valabil un cod galben de caniculă.

Cu toate astea, va fi ceva mai răcoare față de zilele precedente. Cel mai cald va fi după-amiază:

Vremea va fi caniculară în orele amiezii, când și indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități.

Maxima termică a zilei de vineri va fi cuprinsă între 34 și 35 de grade Celsius. Cerul va fi senin, iar vântul bate slab și moderat astăzi.

Pe timp de noapte, temperatura scade considerabil, ajungând la minime cuprinse între 17 – 19 grade Celsius.

ANM: Vreme caniculară în weekend, în București

zilele de sâmbătă și duminică vor fi ceva mai calde decât cea de vineri. Temperatura crește treptat, de la 35 de grade Celsius până la maxime de 37 de grade Celsius. Astfel că, bucureștenii trebuie să se îmbrace lejer, să nu uite de protecția solară și să se hidrateze constant.

Sâmbătă – cod portocaliu de caniculă 

Prima zi de weekend vine cu un cod portocaliu de caniculă emis de ANM. Cerul va fi senin, iar vântul suflă cu o viteza de 8 m/s.

Se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa în general între 34 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În anumite locuri, nopțile vor fi tropicale, minimele fiind de circa 20 de grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, iar vântul bate moderat.

Duminică – cod roșu de caniculă 

Ziua de duminică va fi cea mai caldă din acest interval.

Meteorologii au emis un cod roșu de caniculă, valabil pentru ziua de 23 iunie 2024. Fenomene vizate vor fi: val de căldură persistent și intens, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat.

Pe lângă municipiul București, sunt afectate și județele:

  • Dolj,
  • Olt,
  • Teleorman,
  • Giurgiu,
  • Ilfov,
  • Sudul județului Vâlcea,
  • Sudul județului Argeș,
  • Sudul județului Dâmbovița.

Maximele înregistrate în ziua de duminică se vor situa în jurul a 38 – 39 de grade Celsius.

Valul de căldură va fi intens și persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv.

Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități., transmite ANM. 

În ceea ce privește minimele, acestea se vor situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius. Astfel că, vom avea parte de o încă o noapte tropicală.

ANM a informat că de la începutul săptămânii viitoare valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice al țării.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies