Actualizare METEO | Azi e cod portocaliu de caniculă în București. Căldura persistă până miercuri, anunță ANM în prognoza specială pentru Capitală

24 iun. 2024
776 afișări
Actualizare METEO | Azi e cod portocaliu de caniculă în București. Căldura persistă până miercuri, anunță ANM în prognoza specială pentru Capitală
Actualizare METEO | Azi e cod portocaliu de caniculă în București. Căldura persistă până miercuri, anunță ANM în prognoza specială pentru Capitală. Foto: Agerpres

ANM ne anunță că azi, 24 iunie, e valabil un cod portocaliu de caniculă în București și alte județe din sudul țării. Totodată, meteorologii au actualizat prognoza specială pentru Capitală, valabilă până miercuri dimineață, 26 iunie.

ANM: Cod portocaliu de caniculă în București

Administrația Națională de Meterologie (ANM) a emis un cod portocaliu de caniculă, val persistent de căldură și disconfort termic accentuat pentru București și județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Călărași și Ilfov.

Avertizarea meteo este valabilă azi, 24 iunie 2024.

Astfel, meteorologii anunță că valul de căldură persistă, iar temperaturile maxime vor fi ușor mai scăzute față de cele înregistrate în zilele anterioare, însă vor fi în continuare deosebit de ridicate. Disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă.

Temperaturile maxime vor fi de 35 – 37 de grade Celsius, iar temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade Celsius (avem parte de o noapte tropicală).

Sursa foto: ANM
Sursa foto: ANM

Prognoza specială pentru Capitală

ANM a actualizat și prognoza specială pentru Capitală. Aceasta este valabilă în intervalul 24 iunie, ora 10:00 – 26 iunie, ora 10:00.

Prognoza meteo pentru intervalul 24 iunie, ora 10:00 – 25 iunie, ora 10:00:

  • Valul de căldură persistă în București, disconfortul termic se menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) o să atingă pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara și la începutul nopții, dar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi redusă. Vântul va fi prezent, însă va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 34 – 35 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 19 – 21 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru intervalul 25 iunie, ora 10:00 – 26 iunie, ora 10:00:

  • Valul de căldură și disconfortul termic ridicat se vor menține în Capitală, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) o să atingă pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 33 – 34 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 17 – 20 de grade Celsius.

Marți avem un cod galben de căldură

Meteorologii ne anunță că marți, 25 iunie, este valabil un cod galben de căldură, inclusiv în București și în județul Ilfov.

Valul de căldură o să persiste în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei, iar disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) o să atingă pragul critic de 80 de unități și pe alocuri va fi caniculă.

Temperaturile maxime vor fi mai mari decât cele normale pentru această dată din calendar: vor fi în general de 34 – 35 de grade Celsius.

Sursa foto: ANM
Sursa foto: ANM

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies