Actualizare METEO | Avem cod galben de căldură și azi în București. ANM anunță și prognoza specială pentru Capitală

26 iun. 2024
1009 afișări
Actualizare METEO | Avem cod galben de căldură și azi în București. ANM anunță și prognoza specială pentru Capitală
Actualizare METEO | Avem cod galben de căldură și azi în București. ANM anunță și prognoza specială pentru Capitală. Sursa foto: Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu

Meteorologii ne anunță că avem un cod galben de căldură și azi, 26 iunie, în București și alte nouă județe din sudul țării. Totodată, ANM a emis și prognoza specială pentru Capitală, valabilă până mâine dimineață, 27 iunie, la ora 06:00.

Cod galben de căldură în București

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galben de căldură pentru București și alte județe. Este valabil azi, 26 iunie 2024.

Fenomenele vizate: val de căldură persistent și în extindere, disconfort termic ridicat.

Județele vizate: Municipiul București, Călărași, Caraș-Severin, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Mehedinți, Olt, Timiș, Teleorman.

Valul de căldură persistă și miercuri, 26 iunie, în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei și se va extinde în Banat. Disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă.

Temperaturile maxime vor fi mai mari decât cele normale la această dată din calendar, vor fi în general de 34 – 35 de grade Celsius, iar noaptea va fi tropicală. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius.

Val de căldură persistent și în extindere, disconfort termic ridicat, miercuri, 26 iunie 2024. Sursa foto: ANM
Val de căldură persistent și în extindere, disconfort termic ridicat, miercuri, 26 iunie 2024. Sursa foto: ANM

Prognoza specială pentru Capitală

Meteorologii au actualizat și prognoza specială pentru Capitală, valabilă în intervalul 26 iunie, ora 10:00 – 27 iunie, ora 06:00.

Se mențin valul de căldură și disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă din București se va situa în jurul valorii de 34 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 18 – 20 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va fi prezent și va sufla slab și moderat, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies