Actualizare METEO | Aproape toată țara se află sub cod galben de caniculă, inclusiv Bucureștiul. ANM are și prognoza specială pentru Capitală, valabilă de azi și până marți

30 iun. 2024
886 afișări
Actualizare METEO | Aproape toată țara se află sub cod galben de caniculă, inclusiv Bucureștiul. ANM are și prognoza specială pentru Capitală, valabilă de azi și până marți
Actualizare METEO | Aproape toată țara se află sub cod galben de caniculă, inclusiv Bucureștiul. ANM are și prognoza specială pentru Capitală, valabilă de azi și până marți. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ANM a actualizat prognoza meteo și ne anunță că aproape toată țara se află sub cod galben de caniculă, inclusiv Bucureștiul. De asemenea, meteorologii au emis și prognoza specială pentru Capitală, valabilă până marți, 2 iulie.

Cod galben de caniculă: aproape toată țara este vizată, inclusiv Bucureștiul

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de tip cod galben de caniculă, valabilă duminică și luni, 30 iunie – 1 iulie.

Fenomenele vizate: temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat.

În Crișana, Banat, partea de sud a Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în Moldova vor fi temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată din calendar, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi în general de 35 – 36 de grade Celsius, pe arii restrânse mai ridicate în sud și în est. Local, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade Celsius, nopțile fiind tropicale.

Notă: marți (2 iulie) în sud-estul și estul țării, canicula va persista, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală( ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, transmite ANM.

Sursa foto: ANM
Sursa foto: ANM

Prognoza specială pentru Capitală

Meteorologii au actualizat și prognoza specială pentru Capitală. Aceasta este valabilă în intervalul 30 iunie 2024, ora 10:00 – 2 iulie 2024, ora 03:00.

  • Prognoza meteo pentru intervalul 30 iunie, ora 10:00 – 1 iulie, ora 09:00:
    • Vremea din București va fi caniculară și disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 36 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 18 – 20 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va fi prezent și va sufla slab până la moderat.
  • Prognoza meteo pentru intervalul 1 iulie, ora 09:00 – 2 iulie, ora 03:00:
    • Canicula se va intensifica în București, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 37 – 38 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 19 – 20 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies