Actrița Valeria Ogășanu a murit. Avea 76 de ani, iar pe scenă la Bulandra a fost mai mult de jumătate de secol

27 feb. 2023
4178 afișări
Actrița Valeria Ogășanu a murit. Avea 76 de ani, iar pe scenă la Bulandra a fost mai mult de jumătate de secol
Actrița Valeria Ogășanu a murit. Avea 76 de ani, iar pe scenă la Bulandra a fost mai mult de jumătate de secol | Sursă foto: Facebook: Grup-Noi suntem români

Valeria Ogășanu, actriță în cadrul Teatrului Bulandra din București, a murit duminică, 26 februarie 2023. Aceasta avea vârsta de 76 de ani.

A murit actrița Valeria Ogășanu

Anunțul morții actriței Valeria Ogășanu a fost făcut de către Teatrul Bulandra, prin intermediul unei postări făcute pe pagina de Facebook. Iată mesajul:

Ne-a părăsit, azi, doamna Valeria Ogășanu. Actriță a Teatrului Bulandra din 1969, a interpretat peste 30 de roluri în spectacole importante ale teatrului, ultimul fiind rolul Kate, pe care l-a jucat alături de soțul său – Virgil Ogășanu – în spectacolul „Pe lacul auriu” de Ernest Thompson, regia Dinu Cernescu, în 2017.

Suntem, cu toții, alături de familia îndurerată. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Actrița s-a născut în data de 23 septembrie 1946 în București și a fost căsătorită cu actorul Virgil Ogășanu care are acum vârsta de 82 de ani.

Valeria Ogășanu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie în anul 1969. Cu un an înainte, aceasta a jucat în primul rol în filmul „Vin cicliștii”. Printre filmele în care a mai jucat regretata actrița se numără și:

  • „Frații Jderi”,
  • „Fram”,
  • „Brigada Diverse intră în acțiune”,
  • „Trandafirul galben”.

În cei peste 40 de ani în care au fost căsătoriți, Valeria și Virgil Ogășanu au avut împreună un fiu, pe nume Mihai Ogășanu.

Te-ar mai putea interesa și: 

Mesajul transmis de Ministerul Culturii

Vestea morții actriței de teatru și de film a întristat lumea teatrului românesc. Ministerul Culturii a postat un mesaj prin intermediul căruia transmite condoleanțe familiei Valeriei Ogășanu.

Iată mesajul postat pe Facebook, luni, 27 februarie 2023:

O veste dureroasă pentru scena teatrului românesc… Frumoasa și talentata actriță de film și teatru, Valeria Ogășanu, s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani.

Ne-o amintim cu drag din filme precum „Frații Jderi”, „Fram” sau „Trandafirul galben”, dar și din spectacolele de pe scena teatrului „Bulandra” din București.

Sincere condoleanțe, putere și pace în suflet familiei și tuturor celor apropiați! Drum lin, în lumină! 🙏

Cookies