Actriţa Ruxandra Sireteanu A MURIT

de:
18 feb. 2014
0 Afișari
Actriţa Ruxandra Sireteanu A MURIT

Informaţia a fost confirmată pentru Libertatea.ro de reprezentanţii Teatrului Nottara, unde Ruxandra Sireteanu îşi desfăşura activitatea artistică în ultima perioadă.
Ruxandra Sireteanu (n. 20 decembrie 1943, Craiova) 
A debutat la vârsta de 9 ani pe scena Teatrului Național din București, cu rolul Maia din „Platon Krecet”, în regia lui Alexandru Finți.
A susținut multe recitaluri de poezie atât în România cât și în Suedia (Malmö și Göteborg) și Grecia (Atena și Salonic). În anul 1968 a primit o bursă de două luni la Paris, la „Maison des jeunes”, condusă de Jean-Louis Barrault și Tania Balachova.
În perioada 1992–1995 a fost profesoară la Facultatea de Teatru a Universității Hyperion din București.
Din 1996 face dublaje la filmele de desene animate, Studiourile „AGER FILM”. Între 1998–1999, dublaj la serialul de televiziune „Suflet de femeie.”

Iată și comunicatul Teatrului Nottara: 

„Anunţăm cu regret trecerea în nefiinţă a îndrăgitei actriţe şi a minunatului om, Ruxandra Sireteanu, în dimineaţa zilei de 18 februarie 2014, la vârsta de 70 de ani. Echipa Teatrului „Nottara”, în care doamna Ruxi, cum îi spuneam cu drag, a jucat mai bine de 40 de ani, se înclină cu admiraţie în faţa talentului şi a distincţiei sale. Nu vom uita niciodată energia sa debordantă şi vocea prin care a dat identitate multor personaje în spectacole, în teatrul radiofonic şi în emisiuni pentru copii. Pierderea ei ne-a adus tristeţe în suflet. Condoleanţele noastre se îndreaptă către familie şi prieteni.

Un ultim rămas bun, mâine, 19 februarie, între orele 14.00 – 17.30, în foaierul Sălii „Horia Lovinescu” a Teatrului „Nottara”.”

Cookies