Actrița Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea. Mesajul este semnat de „partidul AUR”. Reacția lui George Simion și a poliției

28 mart. 2021
18037 Afișari
Actrița Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea. Mesajul este semnat de „partidul AUR”. Reacția lui George Simion și a poliției

Actrița Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea de o persoană care a rămas, pentru moment, necunoscută și care a semnat mesajul în numele partidului AUR. Președintele formațiunii, George Simion, susține că este vorba despre o „intoxicare incalificabilă” și anunță că persoana care a trimis mesajul nu este membru al partidului pe care îl conduce.

Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea. Amenințările cu moartea o vizează și pe fiica sa, iar în scrisoarea primită actrița este informată că și toți colegii ei vor fi omorâți. La finalul mesajului antisemit autorul scrie „din partea partidului AUR”.

Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea. Reacția partidului AUR

„Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacție de atacul degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român. Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paștelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod. Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze și să pedepsească făptașul cu celeritate”, a transmis George Simion.

Direcția de Investigații Criminale a început urmărirea penală pentru infracțiunea de amenințare.

În urma analizării mesajului primit de actriță, anchetatorii au ajuns la concluzia că adresa de IP a autorului nu este cea reală. Oamenii legii au investigat dacă adresa de email folosită de autorul amenințării este asociată cu conturi de pe rețelele de socializare sau alte site-uri web, dar nu a fost descoperită nicio astfel de legătură, relatează Digi24.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 în vederea continuării cercetărilor.

Cookies