Actrița Luminița Gheorghiu de la Teatrul Bulandra a murit. Se retrăsese din viața publică din cauza problemelor medicale VIDEO

05 iul. 2021
1677 afișări
Actrița Luminița Gheorghiu de la Teatrul Bulandra a murit. Se retrăsese din viața publică din cauza problemelor medicale VIDEO

Actrița Luminița Gheorghiu de la Teatrul Bulandra a murit duminică, 4 iulie, lăsând în urmă o carieră impresionantă, atât în lumea teatrului românesc, cât și în cinematografia autohtonă, primind numeroase premii pentru cariera sa. În ultimii ani se retrăsese din viața publică din cauza problemelor medicale de care suferea.

Luminița Gheorghiu a murit în cursul zilei de duminică, la vârsta de 71 de ani. Se pare că fosta actriță a teatrului Bulandra s-a retras de câți ani din viața publică, asta din cauza unei maladii de care suferea.

Actrița Luminiţa Gheorghiu a murit duminică

Vestea tristă a morții celebrei actriţe din România, cunoscută atât pentru piesele de teatru, cât și filmele recunoscute internațional în care a jucat, a fost confirmată luni dimineața de surse apropiate familiei, transmite adevarul.ro. Cu toate că nu se știe boala de care suferea, se pare că acesta a fost motivul pentru care în ultimii ani a mai refuzat să apară în lumina reflectoarelor.

Viața și opera Luminiței Gheorghiu

Luminița Gheorghiu s-a născut la 1 septembrie 1949, în București, având o carieră cu adevărat completă, a fost actriță de film, de radio, de scenă, timp de 27 de ani doar la Teatrul Bulandra din Capitală. Mai mult, în 2013 a câștigat Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, pentru producția Poziția copilului (2013). Nu în ultimul rând, a fost invitata specială a organizatorilor Festivalului de la Cannes din2006 pentru filmul Moartea domnului Lăzărescu în care a jucat rolul asistentei care a plimbat bătrânul prin spitale.

În 1972 absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din Capitală. A debutat în teatru românesc cu rolul Mărioara, într-o piesă montată de Alexandru Tocilescu pe scena Teatrului Cassandra. După ce a trecut pe la Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani și Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, a ajuns în 1976 în București și până în 2003 a fost actriță a Teatrului Bulandra din Capitală.

Cariera în film

Luminița Gheorghiu a început să joace în filme prin rolul Catrinei din filmul Moromeții (1987). Apoi a devenit devenit cunoscută la nivel internațional cu filmul Moartea domnului Lăzărescu, în regia lui Cristi Puiu.

Interviul lui Marius Constantinescu cu renumita actriță

Mai jos puteți viziona filmul Sunt o Babă comunistă, în care actrița Luminița Gheorghiu a jucat

Cookies