Actrița Andreea Hristu, bătută în plină zi în Parcul Cișmigiu. Nimeni n-a mișcat un deget s-o ajute. Patru bărbați, spectatori care nu s-au clintit de pe bancă

19 mai 2023
5287 Afișari
Actrița Andreea Hristu, bătută în plină zi în Parcul Cișmigiu. Nimeni n-a mișcat un deget s-o ajute. Patru bărbați, spectatori care nu s-au clintit de pe bancă
Actrița Andreea Hristu, bătută în plină zi în Parcul Cișmigiu. Nimeni n-a mișcat un deget s-o ajute. Patru bărbați, spectatori care nu s-au clintit de pe bancă. Sursa foto: Facebook/ Andreea Hristu

Actrița Andreea Hristu de la Teatrul Excelsior din București a povestit pe Facebook că a fost bătută în plină zi în Parcul Cișmigiu. Un bărbat s-a apropiat de ea, i-a cerut bani, femeia i-a cerut să plece, iar situația a escaladat. A fost lovită, iar oamenii din jur se făceau că nu văd. 4 bărbați au fost martori la cele întâmplate și nici măcar nu s-au „deranjat” să se ridice de pe bancă.

Actrița Andreea Hristu a fost bătută în plină zi în Parcul Cișmigiu

Andreea Hristu povestește că joi, 18 mai 2023, a fost bătută în Parcul Cișmigiu, în plină zi, chiar lângă Podul Mare. Actrița stătea pe o bancă, cu o cafea și o carte. Părea o zi normală, până când de ea s-a apropiat un bărbat, care la prima impresie a vorbit frumos cu ea.

Individul i-a cerut bani, Andreea l-a refuzat, el tot insistă și femeia îi cere să plece. De aici, situația a escaladat:

Începe să mă jignească, să mă înjure. Ridic tonul și îl ameninț cu poliția. Continuă. Sun la 112. Mă trezesc cu el la gât, îmi zboară telefonul pe jos, cu dispecera în apel. Țip. Mă uit în jur după ajutor. Mă lovește cu propria mea plasă cu cărți până se rupe și cad toate răsfirate pe alee.

Pe celelalte bănci din jurul actriței erau alți 4 oameni, dar nu a intervenit nimeni. Agresorul a început să se îndepărteze, dar țipa că femeia l-a agresat pe el. În acest timp, s-a apropiat o tânără care a rămas cu Andreea până a venit poliția și a acceptat să fie martor la dosar. Au venit și alți oameni să ajute, iar alții s-au dus să-l caute pe agresor în parc, dar cei care se aflau pe bănci, martori la incident, s-au evaporat subit:

“Bărbații” care au fost prezenți de la început s-au evaporat toți.

Furie și revoltă până la lacrimi: NIMENI NU A INTERVENIT

Actrița povestește că oamenii legii au acționat impecabil. Polițiștii l-au prins și dus la secție pe agresor, iar cu Andreea au fost empatici, umani și respectuoși.

Acum totul depinde de procuror:

poate să dispună retenție sau doar control judiciar, adică îi dă o amendă și liber. Așa e LEGEA.

Andreea Hristu a spus ce o înfurie și o revoltă până la lacrimi:

1. se poate întâmpla așa ceva în plină zi, într-un parc public, la 20 de metri de un joc de joacă, dar și mai tare că 2. NIMENI NU A INTERVENIT!!! Erau 4 (patru) bărbați care au asistat la tot incidentul, în ochii cărora m-am uitat cerându-le ajutorul și care nici măcar nu s-au ridicat de pe bancă. Nimeni n-a zis nimic, nimeni n-a făcut nimic, au avut grijă să plece înainte să le ceară cineva socoteală.

Actrița mai spune că la INML costă 38 RON certificatul medico-legal, iar ea presimte că:

e mai mult decât o să plătească vreodată individul pentru faza de azi. Sau poate doar am eu o zi proastă…

Cookies