Actorul Mitică Popescu e internat la Spitalul de Urgență Floreasca din București. Are probleme cardiace

20 dec. 2022
2944 Afișari
Actorul Mitică Popescu e internat la Spitalul de Urgență Floreasca din București. Are probleme cardiace
Mitică Popescu în rolul lui Cocoșilă din "Moromeții"

Actorul Mitică Popescu a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din București, la Cardiologie.

Mitică Popescu e în spital; actorul e în stare stabilă

Medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca a confirmat informația pentru publicația Gândul.

„Este internat de duminică, dar și-a exprimat dorința de a nu se da informații suplimentare despre starea sa de sănătate. Cert este că este în stare stabilă, cooperant și conștient.”

La începutul lunii decembrie, actorul a împlinit 86 de ani.

O viață pe scenă

Mitică Popescu s-a născut în București, pe 2 decembrie 1936 și a fost căsătorit cu actrița Leopoldina Bălănuță, care a murit în octombrie 1998.

Este unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți actori români, cu o impresionantă carieră în teatru, film și televiziune. Ani mulți actor la Teatrul Mic din București, în 2009 a primit  Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER.

În 1958,  sub regimul comunist, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru „nedenunțarea de acte preparatorii pentru trecerea frontierei” 

Actorul Mitică Popescu a fost decorat, în 2002, cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București” 

Unul dintre multele sale roluri memorabile este cel din „Moromeții”, filmul lui Stere Gulea (1987) în care l-a interpretat pe Cocoșilă.

VIDEO | Secvență din „Moromeții”, cu Mitică Popescu în rolul lui Cocoșilă

Cookies