Actorul Costel Constantin a murit. Acum un an, a jucat ultimul său rol pe scena Teatrului Național București

22 mai 2024
9058 afișări
Actorul Costel Constantin a murit. Acum un an, a jucat ultimul său rol pe scena Teatrului Național București
Actorul Costel Constantin a murit. Acum un an, a jucat ultimul său rol pe scena Teatrului Național București. Foto: Agerpres

Actorul Costel Constantin a murit, scrie A3-CNN.  Avea 81 de ani.

Acum 1 an, pe scena TNB, Costel Constantin își lua rămas bun de la public

Anul trecut, actorul Costel Cosntantin s-a retras din activitate. După șase decenii de carieră, a jucat ultimul său rol pe scena Teatrului Național din București. În iunie 2023, și-a luat rămas bun de la public, după ce a a jucat pentru ultima dată în piesa „Omul care a văzut moartea”.

Atunci pe scena TNB, actorul Costel Constantin spunea:

Vreau să vă spun că e un moment foarte special şi ştiţi de ce? Pentru că astăzi în luna aceasta şi în anul acesta eu împlinesc 60 de ani de când sunt pe scena unui teatru profesionist adevărat. Pentru mine a fost o seara importantă, a făcut Dumnezeu sa fie așa, să fie tot în luna asta și în anul asta 60 de ani de când fac meseria asta, să fie 10 ani de când joc acest spectacol și să fie în seara asta spectacolul 225. La un moment dat, profesia asta când înveți s-o faci bine, o faci să nu simtă omul că e făcătură, că atunci s-a zis..

Costel Constantin s-a născut, în octombrie 1942, la Galați. Aici, a absolvit liceul Liceul Mihail Kogălniceanu, unde a fost membru al trupei de teatru a școlii. În 1964, a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesor Beate Fredanov.  Fratele mamei sale era Damian Bozianu, actor renumit in Galați, care i-a fost model. A venit la București și a intrat din prima încercare la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografică, pe care l-a absolvit în 1964. 

Cinemagia amintește că, după absolvire, a fost repartizat la Teatrul National din Iași, unde a debutat în „Beckett”, de Jean Anouilh.  În 1969, a fost descoperit de actorul Radu Beligan, pe atunci director al Teatrului National București, care l-a adus înapoi în Capitală. Pe scena TNB a debutat în 1970, cu rolul Nick din piesa „Cui i-e frica de Virginia Woolf?, de Edward Albee.

 

Cookies