ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Actorii din București vor fi testați gratuit din banii Primăriei

Preşedintele Comisiei de Cultură din Consiliul General al Capitalei, Manuela Mureşan a solicitat primarului general şi aparatului de specialitate, astfel încât cheltuielile pentru testare împotriva COVID-19 să fie acoperite de la bugetul local, "nu din buzunarul actorilor şi managerilor de teatru".

Banii necesari ar putea fi asiguraţi fie prin suplimentarea sumelor prevăzute pentru Protecţia muncii, fie prin adoptarea unei hotărâri de Consiliu General, în baza căreia să fie acoperite cheltuielile respective.

„În urma întâlnirilor avute cu directorii şi managerii instituţiilor de spectacol, în cadrul şedinţelor Comisiei de cultură (…) a CGMB, referitoare la bugetul pe 2021, una dintre cererile cele mai simple, cu impact bugetar foarte mic, dar esenţială şi urgentă, este ‘asigurarea bugetului şi a bazei legale pentru testarea actorilor’! În condiţiile în care actorii intră în etapa a treia de vaccinare, dar teatrele deja s-au deschis, iar profesia îi obligă să joace fără mască şi fără distanţare, este obligaţia noastră, a administraţiei publice locale, să asigurăm condiţii sigure de muncă pentru aceştia. Testarea actorilor înainte de a performa este esenţială şi este urgentă”, a scris Manuela Mureşan, pe pagina de Facebook.

Potrivit Agerpres, Mihaela Mureșan a apreciat că banii necesari ar putea fi asiguraţi fie prin suplimentarea sumelor prevăzute pentru Protecţia muncii, fie prin adoptarea unei hotărâri de Consiliu General, în baza căreia să fie acoperite cheltuielile respective, măcar până la vaccinare.

„La întâlnirile pe care le-am avut cu managerii şi directorii teatrelor (…), una dintre problemele cele mai importante ridicate era aceasta cu testarea, pentru că, ei fiind oameni responsabili, au spus: ‘Noi testăm actorii, dar îi testăm din buzunarul propriu sau se testează ei singuri, pentru că nu ştim unde să încadrăm cheltuiala, dacă intră pe Protecţia muncii sau nu’. Plus că le trebuie sume suplimentare, pentru că în bugetul pe 2020 nimeni nu a avut atâta imaginaţie încât să prevadă nenorocirea aceasta”, a declarat Manuela Mureşan.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button