ȘTIRI

Agențiile Bank of Cyprus din România rămân închise încă două zile

Banca Centrală a Republicii Cipru (BCC) a decis prelungirea suspendării operaţiunilor sucursalei din România a Bank of Cyprus (BoC) cu încă două zile, respectiv 23 şi 24 aprilie, Banca Naţională a României primind o notificare în acest sens, conform unui anunţ publicat pe site-ul BoC, citat de Rtv.net.

Ofertele Bancii Transilvania si Raiffeisen au fost refuzate saptamana trecuta, pe motiv ca au fost prea mici, informează Hotnews.ro.

Activele inregistrate in sucursala din Romania insumeaza circa 450 de milioane euro, din care putin peste 350 milioane euro reprezinta credite.

UPDATE: Depozitele sucursalei din Romania a Bank of Cyprus vor intra sub legea bancara din Romania incepand din 25 aprilie, banii din conturi fiind garantati – in limita a 100.000 de euro- de Fondul de garantare a depozitelor din tara noastra, si nu de cel din Cipru, a declarat la Digi24 Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Bancii Nationale.

„Depozitele vor ramane intacte si, incepand din 25, ele vor intra sub incidenta legii romanesti, vor respecta regimul din Romania, si nu pe cel din Cipru, in conditiile in care intra sub jurisdictia legii romane, este clar ca vor avea acelasi regim ca la CEC, BCR sau oricare banca romaneasca”, a mai adaugat Vasilescu.

Potrivit surselor HotNews, sucursala din Romania a fost preluata de catre o banca romaneasca, BNR urmand sa faca oficial anuntul in cel mult doua zile.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button