Activitatea Ambasadei României la Tripoli, suspendată temporar

de:
08 aug. 2014
0 Afișari
Activitatea Ambasadei României la Tripoli, suspendată temporar

„Având în vedere agravarea situaţiei de securitate din Libia, pe baza informaţiilor actualizate rezultate în urma monitorizărilor permanente efectuate la nivelul Celulei de Criză din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, s-a dispus suspendarea temporară a activităţii Ambasadei României la Tripoli şi relocarea personalului diplomatic şi consular la Tunis pentru o perioadă nedeterminată”, se arată în comunicatul transmis vineri de MAE.

Potrivit sursei citate, Celula de Criză a ministerului „a acţionat în faza premergătoare relocării Ambasadei României de la Tripoli, în direcţia acordării asistenţei şi protecţiei consulare cetăţenilor români aflaţi în Libia, sprijinind evacuarea unui număr de 72 de cetăţeni români”, până la data de 8 august.

În comunicat se mai arată că, „sub directa coordonare a primului-ministru Victor Ponta, la data de 8 august, concomitent cu relocarea Ambasadei României la Tripoli, Celula de criză MAE a organizat o nouă operaţiune complexă de evacuare, pe cale terestră, din Tripoli în Tunisia, a unui număr de 25 de cetăţeni români, la cererea acestora”.

Acţiunea de evacuare a fost realizată cu implicarea directă a Ambasadelor României la Tripoli şi Tunis. Grupul de cetăţeni români a fost însoţit pe toată durata transportului către Tunis de personalul diplomatic şi consular al Ambasadei României la Tripoli.

MAE menţionează că, până la ora actuală, au fost evacuaţi din Libia toţi cetăţenii români care au solicitat sprijinul cu privire la părăsirea teritoriului.

Cookies