Activitate normală în spitalele Universitar şi Floreasca,după scoaterea dezinfectanţilor Hexi Pharma

de:
14 mai 2016
3 afișări
Activitate normală în spitalele Universitar şi Floreasca,după scoaterea dezinfectanţilor Hexi Pharma

În cursul săptămânii, operaţiile au fost amânate în mai multe spitale din România, din cauza dezinfectanţilor cu probleme. 

Operațiile de la Institutul „Marius Nasta” au fost AMÂNATE joi dimineața 

Operațiile de la Institutul „Marius Nasta” din Capitală au fost oprite, joi dimineață, după ce primele teste oficiale realizate în scandalul dezinfectanților au arătat că produsele Hexi Pharma, folosite în multe spitale, au fost diluate. Intervențiile au fost reluate ulterior, a anunțat instituția.

Compania Hexi Pharma, pusă sub URMĂRIRE PENALĂ

Compania Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de Parchetul General, vineri. În paralel, polițiștii fac percheziții informatice în dosar. 

Anchetatorii caută date ce ar putea susţine indiciile pe care le au în dosar, fiind începută urmărirea penală pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” şi „falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse”.

În paralel, procurorii fac audieri la sediul Parchetului General, fiind citat administratorul legal al firmei.

Pe rolul Tribunalului Bucureşti este înregistrată o cerere a Hexi Pharma, firma în legătură cu care există suspiciuni că a comercializat dezinfectanţi diluaţi pentru spitalele din România, privind intrarea în insolvenţă. Dosarul a fost înregistrat la data de 10 mai pe rolul instanţei. Potrivit informaţiilor care apar în cererea de insolvenţă, firma Hexi Pharma ar avea datorii de 23.426.229 lei, primul termen din dosar urmând să aibă loc la data de 17 mai, la Tribunalul Bucureşti.

CITEŞTE ŞI Corpul de control al premierului demarează controale în spitale

Corpul de control al premierului anunţă că va verifica achiziţiile de dezinfectanţi făcute de mai multe spitale, pentru a vedea cum a ajuns Hexi Pharma să deţină o poziţie atât de importantă pe piaţă. 

Cookies