ARHIVA B365

Activitate de educaţie rutieră şi prevenirea accidentelor pentru preşcolarii din Sectorul 6. FOTO

Copiii au învăţat cum şi când se traversează în condiţii de siguranţă, dar şi care sunt semnificaţiile culorilor semaforului, având în vedere că una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere este nerespectarea regulilor de către pietoni.
De asemenea, micuţii au fost informaţi şi despre locurile publice unde se pot juca în siguranţă.

„Siguranţa copiilor este una dintre priorităţile mandatului meu. Poliţia Locală Sector 6 acordă o atenţie specială zonelor din proximitatea instituţiilor de învăţământ. Camerele video care monitorizează aceste zone sunt în permanenta grijă a dispeceratului Poliţiei Locale. Toate acestea sunt măsuri reactive cu privire la siguranţa celor mici. Proactiv, Poliţia Locală a început deja un program prin care îi învaţă pe elevi regulile elementare, dar absolut necesare, de circulaţie în trafic. Astfel, cei mai mici membri ai comunităţii vor afla cum trebuie să meargă pe stradă. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine”, a declarat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

Poliţiştii locali i-au sfătuit ca, în cazul în care se rătăcesc de casă, să ceară ajutorul unui poliţist şi, foarte important, să-şi cunoască numele, prenumele şi adresa.

Cu prilejul acţiunii, preşcolarii au avut şansa de a învăţa regulile de circulaţie direct de la poliţişti, de a înţelege mai bine rolul poliţistului şi, mai ales, de a conştientiza responsabilitatea fiecărui participant la traficul rutier.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button