Activistul Alexandru Popescu a ajuns la Bruxelles, după 2900 kilometri de mers pe jos

de:
26 nov. 2014
1 Afișari
 Activistul Alexandru Popescu a ajuns la Bruxelles, după 2900 kilometri de mers pe jos

Prin acest demers, Alexandru Popescu a transmis opozitia fata de exploatarea gazelor de sist si fata de mineritul cu cianuri in Romania.

Pe parcursul mai multor zile din drumul sau, a fost insotit de romani din Romania sau diaspora, anunta printr-un comunicat de presa Nicusor Dan, activist si preşedinte al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

In data de 1 decembrie 2014, in fata Parlamentului European, Alexandru Popescu va citi un mesaj. Este de asteptat ca sute de romani din diaspora sa participe la acest moment.

„ROMANII NU VOR CIANURA ȘI GAZE DE ȘIST! Gata, am lasat in urma lucrurile grele, oboseala, absolut tot, AM TERMINAT, sunt in Bruxelles, inca nu realizez ca am parcurs aproximativ 2900 km. Multumesc tuturor celor care m-au susținut pe parcursul actiunii. Ii urez mult succes lui Geza Tarjanyi in drumul lui, il astept cu drag, alături de mine, pe 1 decembrie”, a scris Alexandru pe pagina sa de Facebook.

Amintim ca Alexandru Popescu a facut greva foamei sub cerul liber in Piata Universitatii timp de 22 de zile in decembrie 2013 – ianuarie 2014 pentru a protesta fata de explorarea gazelor de sist si fata de abuzurile jandarmeriei de la Pungesti.

Cookies