ARHIVA B365

ActiveWatch vrea să verifice dacă SRI a investigat până acum faptele Hexi Pharma

ActiveWatch doreşte, de asemena, să afle dacă SRI a informat vreuna dintre autoritățile competente cu privire la faptele constatate. De asemenea, mai solicită să se verifice „dacă există vreo legătură economică între activitatea SRI și societățile comerciale Hexi Pharma sau cu vreuna dintre societățile comerciale care funcționează în conexiune cu Hexi Pharma”.

Ministerul Sănătăţii a publicat LISTA SPITALELOR cu nereguli. Nouă sunt din BUCUREŞTI

Ministerul Sănătăţii a dat publicităţii, vineri, lista unităţilor sanitare în care au fost depistate nereguli în urma testelor efectuate în spitatele din ţară, care au vizat eficacitatea dezinfectanţilor Hexi Pharma. Printre cele 50 de unităţi sanitare de pe lista neagră se numără şi nouă spitaledin Bucureşti.

Potrivit scrisorii, solicitarea este făcută „în virtutea informațiilor puse la dispoziția publicului de către jurnaliști de investigație privind activitatea unui grup de societăți comerciale — între care cea mai frecvent menționată este Hexi Pharma — activitate care este suspectată de mai multe fapte penale și care pare să fi expus unui grav risc sănătatea populației din 40 de județe ale țării, timp de mai mulți ani”.

De asemenea, ActiveWatch mai menționează că parte dintre faptele sesizate au făcut obiectul unor investigații ale DNA, Parchete și DIICOT și că „investigațiile s-au încheiat fără consecințe”.

În scrisoare se mai arată că solicitările transmise comisiei parlamentare sunt făcute avându-se în vedere și „ineficiența oricărei forme de control privind legalitatea activității acestui sistem de societăți comerciale”, scrie Agerpres.

Protest de stradă în BUCUREŞTI, VINERI, în scandalul din Sănătate: Haideți să facem ceva!

Un protest de stradă a fost anunţat pe Facebook pentru vineri seară, în urma dezvăluirilor din presă privind scandalul dezinfectanților diluați și vânduți la suprapreț spitalelor din România. Organizatorii protestului spun că nu au încredere în controalele Ministerului Sănătății și cer măsuri clare pentru rezolvarea problemelor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button