ActiveWatch solicită sancţionarea poliţiştilor care l-au bătut pe jurnalistul Ştefan Mako

de:
12 nov. 2014
7 Afișari
ActiveWatch solicită sancţionarea poliţiştilor care l-au bătut pe jurnalistul Ştefan Mako

„Prin comportamentul lor, cei trei polițiști, printre care era și inspectorul principal de Poliție Eduard Mardare, reprezintă un real pericol pentru siguranța cetățenilor.”, anunţă un comunicat al ActiveWatch.

După ce în luna martie un parcagiu a murit în condiții suspecte în urma unor bătăi primite la Secția 10 Poliție, și după ce mai mulți cetățeni au reclamat abuzuri din partea unor polițiști din Centrul Vechi, Ștefan Mako a început să investigheze comportamentul forțelor de ordine în relația cu categoriile vulnerabile.

În urmă cu două seri (în data de 10 noiembrie), jurnalistul Ștefan Mako a surprins câțiva polițiști din Centrul Vechi agresând un parcagiu care fusese recalcitrant cu ei. Jurnalistul a început să înregistreze cu telefonul cele întâmplate, un polițist i-a cerut să înceteze și l-a lovit peste telefon, dar jurnalistul a continuat să filmeze și i-a urmat până în fața unei secții din Centrul Vechi pe polițiștii care l-au dus acolo pe cetățeanul bătut. În fața secției, jurnalistul a fost legitimat, apoi i-a fost smuls telefonul din mână, i-a fost ștearsă filmarea, și, potrivit relatărilor sale de pe site-ul Casa Jurnalistului, a fost condus în secție, lovit, scuipat și amenințat. Certificatul IML obținut de jurnalist după ce a fost agresat atestă prezența unui traumatism toracic închis.

 

Cookies