BAZAR

Activ EFEM se transformă în Radio Tanănana

CNA a analizat, în şedinţa de joi, solicitarea societăţii Videomarket SRL de modificare a denumirii postului de radio Activ EFEM (care are staţii în București, Timișoara, Huși şi Medgidia).
Potrivit CNA, asociaţii societăţii Videomarket SRL sunt Marcel Avram (80%) şi Romcreativ Consulting SRL (20%). Asociaţii Romcreativ Consulting SRL sunt Georgescu Constantin – 90% şi Georgescu Adrian Anton – 10%.
Liliana Georgescu, director general la Activ EFEM, a spus că postul de radio are o echipă mult lărgită, care a crescut de la 12 angajaţi la aproape 30, şi un studio nou. „Suntem gata să oferim ceva nou”, a spus Georgescu.
La rândul său, Andrei Bogdan, directorul de programe al postului de radio, a spus că numele nou, respectiv Tanănana, a fost ales ca urmare a faptului că proiectul editorial al staţiei este unul complet nou.
„Este vorba despre un nume nou, pentru că este un proiect editorial complet nou faţă de ce a fost Activ EFEM. Numele este în conformitate cu ce-şi propune radioul să facă, este un radio muzical, dar îşi propune să aducă un alt tip de muzică. Este vorba despre fredonare, despre starea aceea de bine când o piesă îţi rămâne în minte şi vrei să o fredonezi”, a spus Andrei Bogdan.
Potrivit acestuia, studiile făcute la nivel de identificare a sonorităţii arată că silabele „tanănana” sunt în general folosite de artiştii din zona de muzică acustică şi acustică rock.
Membrul CNA Valentin Jucan, care a prezidat şedinţa CNA de joi, a spus că silabele „tanănana” apar şi în Simfonia nr. 5 de Ludwig van Beethoven.
„Eu mă gândeam la Muppets”, a glumit membrul CNA Răsvan Popescu.
Andrei Bogdan a spus că denumirea Tanănana va stimula un pic creativitatea celor care vor asculta noul post de radio.
„Noi am solicitat şi schimbarea grilei de programe. E necesară, mai ales din cauza faptului că e un proiect total nou, avem o echipă mult mărită şi cu ajutorul căreia vom acoperi 15 ore de program live de luni până vineri, buletine de ştiri extinse în timpul zilei (…) Programele de weekend au crescut şi ele la şapte ore din programe live”, a mai spus Andrei Bogdan.
Grila de programe a noului post de radio va conţine cinci emisiuni difuzate de luni până vineri, între care şi un matinal realizat de Vlad Craioveanu şi Ciprian Muntele. Totodată, Radio Tanănana va difuza emisiuni realizate de Doru Oprişan şi Bogdan Şerban.
CNA a aprobat solicitarea de modificare a denumirii din Activ EFEM în Radio Tanănana cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi la şedinţa de joi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu).
Reprezentanţii societăţii Videomarket SRL au declarat joi, pentru MEDIAFAX, că nu a fost stabilită încă data de lansare oficială a noului post Radio Tanănana, precizând totuşi că nu se va putea întâmpla acest lucru înainte de sărbătorile de Paşti.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button