ARHIVA B365

Acţiuni pentru prevenirea şi combaterea şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini în București

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acţiuni proprii pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza municipiului Bucureşti.

În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat 9 bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 36 de ani, din Irak şi Republica Moldova, care nu îndeplineau condiţiile legale privind şedere şi încadrarea în muncă.

Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comercială cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor, poliţiştii de imigrări au depistat 8 cetăţeni din Republica Moldova care desfăşurau activităţi lucrative fără a îndeplini condiţiile legale, respectiv fără a deţine aviz de angajare.

Urmare a celor constatate, poliţiştii au emis pe numele străinilor decizii de returnare sub escortă, fiind conduşi până la punctul de trecere a frontierei de stat în vederea îndepărtării în termen de 24 de ore.

De asemenea, în cadrul acţiunii poliţiştii de imigrări au depistat şi un tânăr de 25 de ani, din Irak, care a intrat legal pe teritoriul ţării, însă nu a părăsit România la expirarea dreptului de şedere. Pe numele său poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională de 700 de lei şi au emis decizie de returnare cu obligaţia de a părăsi ţara în termen de 15 zile.

La ieşirea din ţară pe numele străinilor se va institui consemnul nominal de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă cuprinsă între 3 şi 6 luni.

Totodată, faţă de reprezentanţii societăţii comerciale continuă verificările pentru clarificarea tuturor aspectelor, urmând a se dispune măsurile legale în conformitate cu prevederile O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările şi completările ulterioare.

Acţiunile desfăşurate de către poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button