ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Acțiuni de verificare la nivelul județului Ilfov pe fondul numărului crescut de infectări cu Covid-19

Pe fondul numărului crescut de infectări cu virusul SARS-CoV-2, acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă desfășurate la nivelul județului Ilfov au continuat.

Principalul scop al verificării fiind prevenirea infectărilor și protejarea sănătății cetățenilor, prin conștientizarea populației cu privire la apartenența la comunitate și la pericolul răspândirii necontrolate a noului coronavirus în colectivitățile umane, arată un comunicat de presă al Instituției Prefectului din județul Ilfov.

În Ilfov, misiunile din ultimele 24 de ore au fost executate de 156 de polițiști, alături de 81 de efective reprezentând Inspectoratul de Jandarmi Județean, ISU București-Ilfov, Poliția Locală, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor și Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transport Rutier.

Sancțiuni aplicate

Forțele de ordine au reușit să verifice 227 de societăți comerciale și să legitimeze peste 2.163 de persoane pe raza administrativ-teritorială a județului Ilfov, cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă. De asemenea, au fost verificate peste 261 de mijloace de transport persoane, acțiuni în cadrul cărora polițiștii IPJ Ilfov și polițiștii locali au aplicat 253 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în temeiul Legii nr. 55/2020, cu amenzi în cuantum total de 28.300 lei.

Verificările vor continua la nivelul județului Ilfov și vor viza condițiile în care se desfășoară transportul în comun, menținerea ordinii și siguranței publice, respectarea de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, dar și protejarea cetățenilor față de practicile comerciale ilicite.

Județul Ilfov a raportat 377 de noi infectări cu COVID-19 și o rată de incidență de 8,17. Având în vedere creșterea extrem de mare a numărului de infectări, Instituția Prefectului atrage atenția ferm asupra respectării cu strictețe a măsurilor instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu COVID-19 și solicită cetățenilor să coopereze permanent cu instituțiile implicate în managementul situațiilor de risc și cu autoritățile publice locale.

Pentru siguranța cetățenilor, au fost recomandate următoarele:

  • Purtați corect masca de protecție, aruncați-o după folosire într-un recipient de gunoi cu capac și spălați-vă imediat mâinile cu apă și săpun sau dezinfectați-vă cu soluții pe bază de alcool;
  • Nu atingeți ochii, gura, nasul dacă nu v-ați spălat pe mâini;
  • Respectați distanța de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane, chiar și în cadrul întâlnirilor familiale, pentru a proteja membrii familiei aflați în situație de risc;
  • Evitați zonele aglomerate;
  • Curățați periodic suprafețele de contact (mânere, mese etc.) cu soluție dezinfectantă;
  • Consultați periodic site-urile oficiale, în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Nu uitați: comportamentul preventiv individual conduce către sănătatea întregii
comunități!


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button