Acțiuni de combatere a consumului de droguri în Sectorul 5

17 iul. 2021
213 afișări
Acțiuni de combatere a consumului de droguri în Sectorul 5
Acțiuni de combatere a consumului de droguri în Sectorul 5

Mai multe acțiuni de prevenire și combatere a consumului de droguri, a prostituției și a tulburării liniștii publice au avut loc în Sectorul 5.

Acțiuni de combatere a consumului de droguri în Sectorul 5, desfășurate vineri spre sâmbătă noapte (16/ 17 iulie 2021), de către Poliția Locală.

Acțiuni de combatere a consumului de droguri în Sectorul 5

Din dispoziția primarului Cristian Popescu Piedone a avut loc această acțiune de prevenire și combatere în Sectorul 5 din București. Scopul acțiunii a fost combaterea consumului de droguri, a prostituției și a tulburării liniștii publice.

Potrivit informațiilor transmise de Primăria Sectorului 5, la acțiune au participat Iulian Constantin Cârlogea, city manager, Florin Chioran, director general în cadrul Direcției Generale de Poliție Sector 5 și Cornel Stana, director executiv în cadrul Direcției de Ordine Publică și Circulație pe Drumurile Publice.

Recomandăm și: Polițiștii au lăsat 21 de șoferi fără permis în București. Un șofer jură că n-a băut, ci a mâncat curmale

În urma intervenției, autoritățile au găsit asupra persoanelor pe care le-au identificat în sector, mai multe ace și seringi.

Totodată, polițiștii locali au descoperit mai multe persoane care după ce mâncau semințele, le aruncau pe jos. Oamenii au fost îndemnați de autorități să curețe tot covorul de semințe creat și au fost amendați pentru aruncarea cojilor pe domeniul public.

Recomandăm și: În acest moment, peste 1.000 de blocuri din București nu au apă caldă. Ce explicații aduc autoritățile în această situație critică

Amenzi în valoare de 8.800 de lei în Sectorul 5

În urma acțiunii de vineri spre sâmbătă noapte, polițiștii au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.800 de lei. Astfel:

  • 9 amenzi conform Legii nr. 6/1991 în valoare de 5.600 de lei;
  • 4 amenzi conform H.C.G.M.B. nr. 120/2010, în valoare de 3.200 de lei.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, transmite că acest gen de acțiuni vor continua.

„Pentru ca aceste fenomene precum prostituția și consumul de droguri să nu mai aibă loc pe străzile sectorului, iar cetățenii să înțeleagă că străzile din sector nu țin loc de gropi de gunoi”, a transmis Primăria Sectorului 5 într-o postare pe pagina de Facebook.

Amintim că, vineri spre sâmbătă noapte, polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere București au efectuat controale în trafic. Astfel, 21 de șoferi au rămas fără permis în Capitală.

Autoritățile au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale și amenzi de peste 28.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat 6 certificate de înmatriculare, după ce, în urma verificărilor, au constatat deficiențe tehnice ale mașinilor trase pe dreapta.

Cookies