ACŢIUNE pentru desfiinţarea zidului din jurul Parlamentului. Bucureştenii, aşteptaţi în Parcul Izvor

de:
06 mart. 2016
0 afișări
ACŢIUNE pentru desfiinţarea zidului din jurul Parlamentului. Bucureştenii, aşteptaţi în Parcul Izvor

„Sambata, 19 martie, alergam (putin, slava Domnului!) in Parcul Izvor pentru a-i transmite lui Zgonea ca deschiderea Zidului Parlamentului ar putea reda bucurestenilor zeci de hectare de spatiu verde. Avem si proba de biciclete – in adancul sufletului toti ne credem, cu mandrie disimulata, hipsteri”, a scris Deputatul Oviu Raeţchi, pe Facebook.

Facem o alergare pe 19 martie, în Parcul Izvor din faţa Parlamentului, unde vom organiza mai multe probe: un maraton, un semimaraton de 21 de km, precum şi competiţii de alergare pentru copii şi o cursă de biciclete. Practic, ne bucurăm în aer liber şi tragem şi un semnal de alarmă în acelaşi timp”, a mai Raeţchi pentru News.ro.

Deputatul PNL a precizat că este vorba de o campanie publică pe care a lansat-o încă de anul trecut, prin care încearcă să convingă conducerea Parlamentului să ia decizia privind desfiinţarea gardului din jurul Casei Poporului şi transformarea zonei într-una pietonală.

Raeţchi a precizat că a lansat o petiţie online, intitulată „Deschideţi Parcul Parlamentului pentru cetăţeni!”, a scris scrisori deschise către preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Klaus Iohannis şi, mai recent, a trimis o interpelare premierului Dacian Cioloş, pe acest subiect. Deputatul liberal vrea să ştie de la şeful Executivului dacă este posibil, din punct de vedere legal, să se desfiinţeze acest gard de piatră, iar spaţiul verde să fie redat bucureştenilor.

Liberalul va trimite o solicitare şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, semnată deja de 20 de deputaţi, prin care lui Valeriu Zgonea i se cere să ia o decizie cât mai repede, în acest sens, asta cu atît mai mult cu cât preşedintele Camerei Deputaţilor s-a declarat public de acord cu desfiinţarea zidului din jurul Casei Poporului.

Cookies