LA MINE-N CARTIER

Acțiune de combatere a ambroziei în Ilfov

Consiliul Județean anunță că va demara o acțiune de combatere a ambroziei în Ilfov.

O amplă acțiune de combatere a ambroziei în Ilfov va fi demarată de Consiliul Județean. Se va acționa pe marginea drumurilor județene, în afara localităților și pe terenurile aflate în administrarea instituției. În funcție de specificul fiecărei zone, ambrozia va fi tăiată și se va aplica erbicid.

Acțiunea de combatere cu erbicid se va face cu autoutilitare, din care se va pulveriza substanța Clinic Xpert. Produsul este toxic pentru o serie de viețuitoare, de aceea, oamenii sunt rugați să consulte comunicările Consiliului Județean Ilfov cu privire la perioadele în care se vor aplica tratamentele și recomandările privind substanța erbicidă folosită.

Acțiunea Consiliului Județean Ilfov trebuie completată de acțiuni similare în localități, precum și pe terenurile private unde apare ambrozia.

Potrivit legii 62/2018 ,,(1) Proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, denumită științific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației adventive invazive și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane”.

Ambrozia este cea mai alergenică plantă din România.

Potrivit statisticilor, 480.000 de persoane din rândul populației active prezintă alergii la polenul de ambrozie. Datele specialiștilor indică o morbiditate din cauza abroziei comparabilă cu cea dată de diabetul zaharat.

Cel mai întâlnit simptom este rinoconjunctivita, o afecțiune care evoluează în timp spre astm.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button