ARHIVA B365

Acţiune a poliţiştilor din Capitală: 95 de permise reţinute şi 144 de amenzi, în trei ore

„Astăzi, 4 februarie a.c., în intervalul orar 16.00-19.00, poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe principale artere cu risc rutier ridicat din municipiul Bucureşti pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă obligaţia de a acorda prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni. Totodată, acţiunea a avut scopul de a-i determina pe aceştia să adopte o conduită responsabilă atunci când se deplasează pe drumurile publice”, a transmis, marţi seară Brigada Rutieră a Capitalei.

Potrivit sursei citate, au fost aplicate un număr 144 de sancţiuni contraventionale, în valoare de peste 75.020 lei, şi au fost reţinute 95 permise de conducere, cele mai multe pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public (85). Alte opt permise au fost reţinute pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric.

Brigada Rutieră precizează că, în 2019, au fost reţinute peste 8.900 de permise de conducere în vederea supendării exercitării dreptului a conduce pentru 30 zile pentru neacordarea de prioritate pietonilor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button