ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Acționarul majoritar Romprest și-a cerut scuze locuitorilor din Sectorul 1 și primarului

Acționarul majoritar Romprest și-a cerut scuze locuitorilor din Sectorul 1 și primarului pentru modul în care compania tratează comunitatea locală și instituția.

Firma care deține pachetul majoritar de acțiuni la Romprest a transmis scuze locuitorilor din Sectorul 1 și primarului Clotilde Armand pentru acșiunile firmei de salubritate.

Cel mai mare acţionar Romprest este îngrijorat de actuala conducere și și-a cerut scuze pentru felul în care această companie tratează comunitatea locală și instituția Primăriei.

„Considerăm că o situație care trebuia clarificată încă de anul trecut prin negocieri între părți s-a transformat într-un scandal public exclusiv datorită incompetenței actualei conduceri a Romprest.  În opinia noastră, Consiliul Local al Sectorului 1 București, Primarul Sectorului 1 București, funcționarii instituției pe care dânsa o conduce, precum și salariații Romprest au fost atrași în acest scandal public deoarece Marian Bogdan Adimi, cel care aparent conduce Romprest, nu are capacitatea de a înțelege modul în care se conduce o companie și felul în care trebuie abordate relațiile de afaceri cu partenerii acesteia”, au spus cei de la DETACO LTD, care dețin 42,6916% din capitalul social si din cota de participare la beneficii și pierderi.

Au pus tunurile pe un alt acționar

”Principala vină în această situație, care riscă să nască un risc major pentru sănătatea locuitorilor din Sectorul 1 București, o are domnul Andrei Drăcea, care, în calitate de proprietar unic al Europrest Invest SRL, acționar ce controlează 30% din Romprest, îl susține pe acest Marian Bogdan Adimi în funcție, acordându-i și încrederea de a fi administrator unic al Europrest. Incompetența profesională și agresivitatea lui Marian Bogdan Adimi și susținerea acestuia de către Andrei Dracea aduc prejudicii grave tuturor părților implicate, atât salariaților și acționarilor Romprest, dar, în special, locuitorilor din Sectorul 1 București”, se arată în comunicat.

Principalul acționar este de părere că negocierea cu profesionalism între parteneri ar reprezenta soluția prin care s-ar rezolva discuțiile dintre Pimăria Sectorului 1 și Romprest.

“Soluția este negocierea cu profesionalism între parteneri de afaceri și de către persoane competențe profesional din partea Romprest, pe criterii obiective și cu respectarea legii, nu cu amenințări cu plângeri penale, procese civile sau șantajarea cu publicarea unor înregistrări contrafăcute,” se mai spune în comunicatul Detaco, publicat și pe pagina de Facebook a primarului Clotilde Armand.

Romprest şi-a scos maşinile la protest în Sectorul 1, duminică după-amiază, compania susținând că are de încasat peste 100 de milioane de lei de la autorități și că de joi va opri ridicarea gunoiului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button