Acord semnat de Clotilde Armand cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru a acorda consultanță în siguranța rutieră din Sectorul 1

26 sept. 2022
345 Afișari
Acord semnat de Clotilde Armand cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru a acorda consultanță în siguranța rutieră din Sectorul 1

Vicepreședintele BEI, Christian Kettel Thomsen, și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, au semnat astăzi un acord pentru furnizarea de servicii de consultanță pentru a contribui la îmbunătățirea siguranței rutiere în Sectorul 1 din București.

„Astăzi am semnat un acord de consultanță cu Banca Europeană de Investiții pentru a permite cele mai bune practici de îmbunătățire a planului de siguranță rutieră implementat în Sectorul 1. Expertiza unică a Băncii Europene de Investiții ne va ajuta să adaptăm cele mai bune soluții de siguranță din toată Europa, aici, în Sectorul 1. Acest lucru ne va permite să ne atingem obiectivul final, reducerea accidentelor rutiere”, a declarat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

Vicepreședintele BEI, Christian Kettel Thomsen, a precizat: „Sprijinul nostru consultativ prin intermediul Platformei de transport mai sigur joacă un rol major în lupta pentru promovarea siguranței rutiere și atingerea obiectivului UE de zero decese în 2050. Acest sprijin va ajuta Sectorul 1 să identifice măsuri corecte de canalizare a investițiilor care creează un impact în securitatea și viața cetățenilor români.”

Primăria Sectorului 1 a solicitat BEI finanțare și sprijin consultativ pentru îmbunătățirea siguranței rutiere. Autoritățile au nevoie de asistență pentru pregătirea unei Evaluări a impactului asupra siguranței rutiere. Pe lângă dezvoltarea Evaluării impactului asupra siguranței rutiere, experții BEI și furnizorii externi de servicii vor colecta și analiza datele și informațiile disponibile despre accidentele rutiere din Sectorul 1 din București, identificând cele mai comune tipuri de accidente și locații.

Sprijinul consultativ va include revizuirea programelor care vizează siguranța rutieră deja dezvoltate de administrația locală,  precum și propunerea unor măsuri suplimentare de îmbunătățire care costă în total până la 20 de milioane EUR.

Sectorul 1 mai are un împrumut la BEI pentru două operațiuni de finanțare a reabilitării termice ce au fost semnate în 2011, pentru o finanțare totală de 190 milioane EUR.

Îți mai recomandăm și:

Cookies