Acord pentru desfiinţarea CC, DNA, ANI. Ponta neagă semnarea documentului cu CNSC

de:
26 iul. 2012
0 Afișari
Acord pentru desfiinţarea CC, DNA, ANI. Ponta neagă semnarea documentului cu CNSC

Acordul menţionează că liderii USL sunt de acord, „în principiu”, cu lista obiectivelor propuse de entităţile componente ale CNSC, prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate. „Începând din 18 iulie 2012, până la debutul campaniei electorale parlamentare, fiecare punct va fi redactat de comun acord în formă defintivă, în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri a CNSC care l-a propus”, se mai arată în document, potrivit Mediafax. 

„Este o intoxicare tipică de campanie a PDL-ului disperat că pierde la referendum. Eu am semnat un acord de o pagină în care se spune foarte clar că, începând cu 18 iulie şi până la debutul campaniei electorale parlamentare, deci până în noiembrie, fiecare punct va fi redactat de comun acord în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri. În rest, nimic altceva nu am discutat, iar nebunii din astea cu desfiinţat Curtea Constituţională şi…sunt băgate de la PDL şi de la Băsescu, disperaţi fiind că pierd referendumul. E tipic, intoxicările tipice de la PDL de natură securistă”, a spus Ponta.

Întrebat dacă USL intenţionează să desfiinţeze Curtea Constituţională, ANI şi DNA, premierul a răspuns negativ. „Nici vorbă, cum să luăm în calcul aşa ceva, dar acolo sunt 53 de asociaţii şi avem timp până în noiembrie să discutăm cu fiecare. Cum să desfiinţezi DNA şi Curtea Constituţională ? Fiecare om mai exaltat poate să ceară orice, dar noi am semnat că am fost de acord cu un singur lucru: că o să discutăm până la începutul campaniei electorale parlamentare. Nu am semnat nimic altceva şi nici nu ne-a fost prezentat niciodată nimic altceva”, a mai spus Ponta.

Consiliul Naţional al Societăţii Civile Româneşti (CNSC) a postat, în 12 iulie pe site-ul său un document intitulat „Lista obiectivelor structurilor membre ale CNSC propuse viitoarei guvernări”, prima pagină a acestuia având sus, în ordine, scris „de acord” şi numele lui Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

Cookies