Acord între CFR Călători și MAV Start. Călătoriile din România spre Ungaria vor fi gratuite pentru refugiații ucraineni

06 mart. 2022
320 Afișari
Acord între CFR Călători și MAV Start. Călătoriile din România spre Ungaria vor fi gratuite pentru refugiații ucraineni
Acord între CFR Călători și MAV Start. Călătoriile din România spre Ungaria vor fi gratuite pentru refugiații ucraineni | Sursă foto: Facebook-CFR Călători

Mii de ucraineni au venit de la începutul războiului și până acum în România. Mulți din aceștia își doresc ca de aici să plece spre alte state din Europa, unde au rude sau prieteni. CFR Călători a anunțat că, pentru refugiații din Ucraina, călătoriile din România spre Ungaria vor fi gratuite. Anunțul a fost făcut ieri, 5 martie 2022, print-un comunicat al companiei.

Călătoriile din România spre Ungaria gratuite pentru refugiații ucraineni

În urma unor discuții avute de reprezentanții CFR Călători, cu reprezentații MAV Start (Societate feroviară de transport din Ungaria) s-a luat decizia de a acorda bilete gratuite pentru refugiații veniți de pe teritoriul Ucrainei. Astfel că, compania CFR Călători va emite bilete gratuite pentru ucraineni până la granița cu Ungaria. De acolo refugiații vor primi bilete de tren gratuite, din partea MAV Start, până la Budapesta sau până la următoarea graniță.

De asemenea, CFR Călători a anunțat că din cauza traficului intens din ultimele zile pe rute internaționale, compania a luat măsuri pentru a deschide, în Gara de Nord din București, șapte case pentru cumpărarea de bilete de trafic intern și două case pentru cumpărarea biletelor de trafic internațional.

Refugiații beneficiază de gratuitate și pentru cursele interne

Persoanele refugiate, venite de pe teritoriul Ucrainei beneficiază de bilete gratuite și pe teritoriul României cu trenurile companiei CFR Călători.

Cetățenii români, ce nu au statutul de refugiat și care doresc să cumpere bilete pentru curse internaționale, vor avea puse la dispoziție două puncte de vânzare. Cetățenii care doresc să cumpere bilete pentru curse interne pot să o facă de la toate celelalte ghișee.

Cookies