Acoperişul retractabil de pe Stadionul „Lia Manoliu”, finalizat în proporţie de 30%. VEZI AICI situaţia la zi a lucrărilor

de:
12 ian. 2011
0 Afișari
Acoperişul retractabil de pe Stadionul

Potrivit documentaţiei ce a fost depusă la Primăria Sectorului 2 şi analizei stadiilor fizice, în perioada următoare au mai rămas de executat 70% din structura metalică a acoperişului, copertinei fixe şi a celei retractabile, plus finisajele şi montarea scaunelor. Mai este de făcut 80% din terenul de joacă şi din sistematizarea verticală şi 20 de procente din instalaţiile şi amenajările exterioare.

Arena Naţională urmează să aibă o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 de locuri vor fi la tribuna I, căi de acces auto şi pietonale, restaurante şi săli de conferinţe. Pentru confortul spectatorilor, tribunele se vor acoperi cu o membrană uşoară, întinsă, susţinută de un sistem de cabluri dispuse radial.

Potrivit proiectului elaborat de consorţiul de firme JW Max Bogl – Astaldi şi UAUIM – CCPEC se lucrează la construirea a două subsoluri în care sunt amenajate locurile de parcare, spaţiile tehnice şi cele destinate echipelor de fotbal, antrenorilor şi reprezentanţilor presei, precum şi accesul fotbaliştilor. La parter sunt prevăzute accesele spectatorilor şi spaţiile destinate lojelor. Etajul I este destinat lojelor pentru oaspeţii de onoare, etajul II cuprinde inelul de distribuţie al circulaţiilor pentru spectatori, circulaţie care deserveşte balconul stadionului ce va avea o capacitate 35.450 locuri. Parcarea cu terenul de fotbal pe terasă va costa 10,8 milioane euro.

Unul din elementele de unicitate este dat de accesul suporterilor la meciurile de fotbal care se va face simultan prin cele 94 de căi de acces, astfel încât spectatorii se vor putea prezenta cu cel mult 20 de minute înainte de începerea partidelor şi nu cu cel puţin cu două ore cum se face în prezent pe toate stadioanele existente.

VEZI AICI AUM VA ARĂTA STADIONUL

Cookies