Acoperișul Arenei Naționale e în pericol să se prăbușească! Anunțul făcut de Nicușor Dan

18 dec. 2020
116 Afișari
Acoperișul Arenei Naționale e în pericol să se prăbușească! Anunțul făcut de Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a sesizat Corpul de Control în legătură cu situația de la Arena Națională și se declară consternat că nu a moștenit de la administrația anterioară un contract de întreținere pentru acoperiș. Terenul a fost închis până când vor fi remediate problemele, deoarece acoperișul retractabil se află în pericol de prăbușire.

Primarul Capitalei consideră inadmisibil că, pentru acoperișul de pe stadion să nu fi fost cuprins, în niciun contract, mentenanța acestuia. Strict legat de cazul de față, de modul în care s-a ajuns la defectarea acestuia, precum și de modul ulterior de gestionare a problemei, Corpul de Control al Primarului va derula în următoarea perioadă o anchetă” – se arată în comunicatul Primăriei Municipiului București.

Administratorii stadionului au constatat că acoperișul nu se mai închide, astfel încât firma care l-a instalat a realizat o evaluare. O echipă de la Primăria Capitalei a mers și ea în inspecţie la Arena Naţională, după ce reprezentanţii companiei care a montat acoperişul retractabil au întocmit un raport însoţit de fotografii elocvente, în care se arată că acesta prezintă risc de prăbuşire. Nu ar fi fost închis atunci când a nins în Bucureşti şi greutatea zăpezii i-ar fi afectat structura.

Reprezentanţii companiei municipale care se ocupă de stadion au chemat specialiștii în weekend, când s-a constatat că acoperişul nu mai poate culisa, protejând, în acest moment, doar jumătate din gazon.

Primăria Capitalei a decis că până la remedierea situaţiei să nu se mai desfăşoare meciuri pe Arena Naţională. Programul afişat de Liga Profesionistă de fotbal arată că pe 21 decembrie era programat meciul de fotbal dintre Sepsi Sfântu Gheorghe şi FCSB, însă, cea mai mare problemă este că, la primăvară, pe Arena Naţională ar urma să se desfăşoare patru meciuri de fotbal ale competiției EURO 2021.

Stadionul Arena Naţională a fost finalizat şi inaugurat în 2011, iar un an mai târziu, a avut loc finala Euro 2012. De-a lungul timpului, au existat mai multe probleme, atât privind gazonul, cât şi acoperişul retractabil. Investiţia a costat 234 de milioane de euro, însă proiectul iniţial nu a prevăzut şi acoperişul. Ulterior, au mai fost alocate alte 20 de milioane de euro, pentru amplasarea sa. Arena Naţională aparţine Primăriei Capitalei, fiind dat în grija uneia dintre companiile municipale.

Cookies