ARHIVA B365

ACL a depus la BP al Camerei cererea de constituire a comisiei de anchetă privind ofiţerul acoperit

„Am înregistrat astăzi (marţi – n.r.), la ora 12.00, cererea noastră adresată Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a lămuri informaţia lansată în spaţiul public de preşedintele TTraian Băsescucă printre candidaţii la Preşedinţie este un ofiţer acoperit”, a precizat, marţi, într-o conferinţă comună a PDL şi PNL, liderul deputaţilor democrat-liberali, Tinel Gheorghe, informează Mediafax.

El a precizat că PDL şi PNL vor propune ca din această comisie parlamentară de anchetă să facă parte membri ai comisiilor de supraveghere a activităţii serviciilor de informaţii, care au „calitatea de a beneficia de informaţii strict secrete”.

Tinel Gheorghe a mai spus că PDL şi PNL au cerut înfiinţarea unei comisii de anchetă în baza articolului 64 din Constituţie şi a articolelor 40, 73 şi 75 din Regulamentul Camerei, care permite constituirea unei asemenea comisii, dacă este cerută de două grupuri parlamentare şi de minimum 50 de parlamentari.

Preşedintele Băsescu a declarat, despre faptul că unii candidaţi la Preşedinţie nu şi-ar fi completat CV-ul, că trebuie să spună dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi şi a precizat că, dacă nu se va întâmpla, o va face el, arătând că nu este corect să duci o asemenea funcţie „având două butoane”.

Referindu-se la „lucrurile ascunse din CV-urile candidaţilor la prezidenţiale”, despre care a făcut referire în trecut, Traian Băsescu a spus că toate afirmaţiile pe care le-a făcut pe această temă au rămas valabile.

„Încă mai cred că au timp candidaţii, înainte de a-şi depune candidaturile, să spună public, îşi completeze CV-ul, dacă au fost cumva sau nu ofiţeri acoperiţi”, a spus Traian Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button