Achiziționezi un apartament de 4 camere în București? Iată cinci lucruri pe care să le iei în considerare! (P)

01 nov. 2021
268 Afișari
Achiziționezi un apartament de 4 camere în București? Iată cinci lucruri pe care să le iei în considerare! (P)
Achiziționezi un apartament de 4 camere în București? Iată cinci lucruri pe care să le iei în considerare! (P)

Achiziția unui apartament de 4 camere este, cu siguranță, una dintre cele mai importante hotărâri pe care le vei lua. Este motivul pentru care decizia de cumpărare nu o vei lua imediat, de pe o zi pe alta. Va fi necesar să iei în considerare mai mulți factori, pentru a te asigura că alegerea este cea corectă.

Din fericire, dacă te-ai hotărât să achiziționezi unul dintre apartamentele de vânzare de 4 camere din București, ai de unde alege. Oferta de apartamente de patru camere din București este una generoasă și vei putea identifica varianta cea mai potrivită pentru tine și familia ta.

Ce este important să faci înainte de achiziție este să definești atent nevoile familiei tale, pentru a avea certitudinea că ai făcut o alegere bună.

  • Cumperi un apartament de 4 camere vechi sau unul nou, în București?

Dacă vrei să cumperi un apartament nou de patru camere în București, vei avea avantajul unei locuințe moderne și spațioase, bine compartimentate, construită cu materiale premium și atenție la finisaje. Un apartament într-un bloc nou va dispune, în plus, de o centrală individuală gata de a fi utilizată. 

Un alt aspect de luat în considerare în cazul blocurilor noi este rezistența acestora la cutremure. Standardele de rezistență actuale sunt mult mai exigente față de cele din trecut, așa că poți uita de grija cutremurului. Interesează-te de aceste aspecte și alegerea ta va fi mai ușoară.  

Opțiunea unui apartament într-un bloc mai vechi, are, tradițional, avantajul localizării mai aproape de centru. Poți identifica însă și blocuri noi în zone bune, care comunică ușor cu zona centrală. 

Complexul de blocuri noi Vivenda Residencias din București, de exemplu, este foarte bine amplasat. Aici găsești apartamente noi de  4 camere de vânzare în sectorul 2, foarte aproape de Parcul Titan și de Park Lake Mall, dar și de alte puncte de interes din Capitală. 

Un alt avantaj la care ne gândim în cazul blocurilor vechi este prețul la prima vedere mai avantajos. Totuși, atunci când cumperi o locuință într-un bloc mai vechi, trebuie să o renovezi și să faci o serie de modificări înainte de a te putea muta în ea. Toate acestea implică costuri suplimentare, pe care trebuie să le iei în calcul. 

Fiecare dintre variante vine cu avantajele și dezavantajele sale. Ia-le în calcul atunci când alegi varianta potrivită familiei tale. 

  • Zona în care se află apartamentul

În București, zona în care se află apartamentul pe care îl cumperi este foarte importantă. Ideal este să cumperi un apartament situat în apropierea unei stații de metrou. Proximitatea unor stații de tramvai sau autobuz este, de asemenea, de dorit.

Fii atent să ai în apropiere atât centre comerciale, cât și școli sau grădinițe și unități sanitare. Vecinătatea unui parc crește și aceasta valoarea unui apartament. Alege un apartament nou, într-o zonă în creștere, având la dispoziție toate facilitățile vieții urbane.

  • Facilități și dotări

Indiferent că optezi pentru un apartament nou sau vechi, fii atent la dotările acestuia. Este important ca acestea să fie realizate cu materiale de calitate și cu atenție la finisaje. Dacă optezi pentru un apartament într-un bloc nou, vei putea beneficia și de o serie de personalizări puse la dispoziție de către dezvoltator. 

Dacă alegi varianta apartamentului într-un bloc mai vechi, probabil că te vei ocupa chiar tu, în mare parte, de acestea. Este bine să calculezi din start care sunt costurile pe care le vei avea ulterior, pentru a le putea include într-o eventuală ofertă de preț. Fă-ți calculele cu atenție, pentru a ieși în avantaj.

  • Cum vei amenaja apartamentul tău de patru camere

În general, când vizionăm o locuință pentru prima dată, avem câteva idei cu privire la cum va arăta aceasta atunci când va fi a noastră. Mai ales în cazul în care considerăm că ni se potrivește locuința respectivă. 

Așa că nu va fi greu să te gândești încă de la început dacă apartamentul pe care intenționezi să îl cumperi, chiar ți se potrivește. Cum îl vei amenaja? Are compartimentarea potrivită pentru necesitățile familiei tale? Îți permite să instalezi un birou ori un dressing și să îl mobilezi așa cum îți dorești? 

  • Care sunt posibilitățile de finanțare?

Dacă ai toți banii, ești într-o poziție privilegiată. Indiferent că alegi unul dintre apartamentele noi de 4 camere în București sau într-un apartament mai vechi, având banii cash nu va mai trebui să treci prin toate formalitățile accesării unui credit și nici nu vei avea dobânzi de plătit. 

Dacă însă ai nevoie de finanțare, este momentul să te interesezi ce împrumut poți obține, în funcție de veniturile tale. Interesează-te din timp de posibilitățile pe care le ai pentru a finanța apartamentul achiziționat. 

Dacă te-ai hotărât asupra unui apartament într-un bloc nou, te invităm să programezi chiar acum o vizionare a apartamentelor de patru camere din complexul Vivenda Residencias București. Sunt apartamente gândite special pentru ca tu să te bucuri de tot confortul într-o zonă bună a orașului, ușor accesibilă din centru și cu toate facilitățile la îndemână.

Cookies