Achiziția a 100 de troleibuze noi în București mai are de așteptat. Licitația a fost suspendată

28 sept. 2022
420 Afișari
Achiziția a 100 de troleibuze noi în București mai are de așteptat. Licitația a fost suspendată
FOTO: captură foto, site oficial Solaris

Licitația Primăriei Municipiului București (PMB) pentru achiziția a 100 de troleibuze este suspendată în prezent, scrie economica.net, informație care se regăsește în platforma SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice).

Cel mai probabil, licitația a fost suspendată în urma contestațiilor depuse de producătorii polonez Solaris și cehii de la Skoda. Cele două companii au contestat la CNSC, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, valoarea estimată a troleibuzelor, despre care au argumentat că este prea mică.

De asemenea, au atacat și termenul de livrare a troleibuzelor, de până la 14 luni, cerând ca acesta să fie extins la 24 de luni. Totodată, ei au contestat și unele cerințe tehnice, legate de numărul de locuri pentru pasageri, autonomia troleibuzului și puterea motorului.

Pe 16 septembrie, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) le-a admis o parte din contestații și a dispus majorarea valorii achiziției.

„Admite contestațiile în privința valorii estimate a achiziției, termenului de livrare a produselor, capacității de transport și autonomiei troleibuzului și obligă autoritatea contractantă la modificarea cerințelor corelative în 20 de zile”, se arată în decizia CNSC.

Ofertele la licitația Primăriei Capitalei urmau să fie depuse până pe 26 septembrie, conform calendarului actualizat din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP, după ce termenul inițial de 14 septembrie fusese depășit.

Licitația lansată de PMB pentru 100 de troleibuze

Primăria Municipiului București (PMB) a lansat pe 11 august 2022 licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze, după eșecul contractării cu asocierea turco – germană Bozankaya – Sileo. Valoarea estimată a achiziției la momentul lansării licitației era de 273,109 milioane de lei.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor era inițial 14 septembrie 2022, iar troleibuzele urmau să fie livrate în 14 luni.

Cele 100 de troleibuze noi, din gama de 12 m, vor avea podeaua complet coborâtă, spațiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilități, computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video și aer condiționat. Totodată, acestea urmau să dețină o autonomie minimă de 20 de km.

Garanția funcționării este de minimum 300.000 km de la data punerii în exploatare sau minimum cinci ani pentru troleibuz în ansamblu și pentru toate componentele acestuia, inclusiv întreținerea planificată, consumabilele și manopera efectuată în această perioadă.

Îți recomandăm și:

Cookies