Acestea sunt cele mai populare 3 loterii pe care pariază românii (P)

10 nov. 2021
136 Afișari
Acestea sunt cele mai populare 3 loterii pe care pariază românii (P)
Acestea sunt cele mai populare 3 loterii pe care pariază românii (P)

Loteria Română nu mai are de mult timp „monopol” asupra pasionaților de jocuri loto. În prezent, oricine poate să aleagă dintre sutele de jocuri din toată lumea, incluse în ofertele agențiilor online de pariuri.

Se poate juca la loterii renumite la nivel global (Euro Millions 5/50, Mega Millions 5/75), la loterii naționale din Europa (Spania Bono 6/49, Germania 6/49, Ungaria Putto 5/90, Franța 5/49, Italia 6 / 90, Belgia 6/45 ș.a.) la loterii americane (Colorado Cash 5/ 32, Florida Fantasy 5/36, New Jersey 6/49, Connecticut Cash 6/44 ș.a.) sau la loterii de tip Keno (Letonia Keno, Franța Keno, Italia Keno, Slovacia Keno, Germania Keno ș.a.).

Fiecare joc loto își are clienții fideli, însă sunt trei loterii internaționale care strâng majoritatea jucătorilor: Grecia Kino (20/80), Polonia Multi (20/80) și Win for Life (10/20).

Potrivit unui sondaj realizat de cazinouri, cine pariază la loto obișnuiește să distreze și la păcănele online, în special la jocurile unde apare simbolul trifoiului cu patru foi. „More Lucky & Wild”, de pe Magic Jackpot, este unul dintre sloturile din această categorie. Puteți citi despre cine este Magic Jackpot pe PariuriX.

Până la urmă, trifoiul este simbolul norocului, de care jucătorul are nevoie indiferent că apasă butonul „Rotire” sau alege numerele de pe biletul loto. De ce sunt preferate cele trei loterii amintite? Răspunsul îl puteți găsi în rândurile care urmează.

Grecia Kino 20/80 este un joc în care se extrag 20 de bile din 80. Loteria grecească este pe primul loc în topul popularității pentru că are runde din 5 în 5 minute, de la ora 9 dimineața până la ora 10 seara. Fiecare extragere este transmisă în direct pe platformele operatorilor de top, dar cine le ratează poate vedea rezultatele tuturor rundelor din ultimele 24 de ore, într-o secțiune specială.

Chiar dacă sunt extrase 20 de numere, agențiile licențiate ONJN primesc bilete cu maxim 16 numere, în sistem de la 1/16 la 8/16. În funcție de probabilitate de câștig, fiecare sistem are o cotă, iar câștigul este produsul dintre acea cotă și miza biletului (în general, miza minimă este 1 leu).

Frecvența cu care se desfășoară extragerile permite aplicarea „pe repede-înainte” a unor strategii bazate pe progresie aritmetică, folosite și în pariurile sportive.

Cea mai cunoscută dintre ele este strategia Martingale, care presupune dublarea mizei după fiecare bilet necâștigător, pe o cotă nu mai mică de 2.00. Dezavantajul acestei metode este că e nevoie de un buget mare pentru a face față unei serii mai lungi de bilete necâștigătoare. O strategie care se poate aborda și cu un bankroll mai mic este Fibonacci, în care miza biletului este suma mizelor ultimelor două bilete necâștigătoare.

Polonia Multi 20/80 are două extrageri zilnice: Polonia Multi 1 de la 15:00 și Polonia Multi 2, de la 22:40. Se extrag tot 20 de numere din 80, iar avantajul față de Grecia Kino este că jucătorul nu este în pericol să piardă vreo extragere. La loteria grecească, orice activitate care distrage cât de puțin atenția de la site-ul de pariuri poate să cauzeze ratarea unei runde, iar utilizarea unei strategii de pariere poate fi compromisă.

Win For Life 10/20 este o loterie organizată în Italia. Sunt extrageri din oră în oră, în fiecare zi, în intervalul 08:00 și 23:00. Punctul forte al acestui joc este lesne de ghicit: pentru că sunt extrase 10 numere din 20, probabilitatea de câștig este foarte mare. Cota pentru un singur număr pe bilet este între 1.90 și 1.95, iar șansele de câștig sunt 50-50. Evident, și la această loterie se pot aplica strategii de pariere, dar pe sisteme care să aibă cota mai mare de 2.00 (de exemplu, 2/10).

Indiferent de loteria aleasă, nu trebuie scăpat din vedere că vorbim despre jocuri de noroc, care trebuie tratate strict ca o distracție.

Cookies