Acestea sunt cele mai bune zone de locuit ȋn București. Ce a avut în vedere studiul

25 feb. 2021
747 afișări
Acestea sunt cele mai bune zone de locuit ȋn București. Ce a avut în vedere studiul

Cele mai bune zone de locuit ȋn București, din punct de vedere al indicelui calitate-preț, sunt cele aflate spre periferie, arată o analiză a Investpoint.

Cele mai bune zone de locuit ȋn București sunt Eroii Revoluției, Popești-Leordeni și Pantelimon. Acestea sunt, spune o analiză, primele trei cartiere pe care ar trebui să le aibă ȋn vedere cei care ȋși caută o locuință sau vor să investească ȋn Capitală.

Cu un indice preţ – calitate de 154%, zona Eroii Revoluţiei este cea mai profitabilă investiţie, urmată de Popeşti – Leordeni (147%), Pantelimon (145%), Drumul Taberei (143%) şi Chiajna – Roşu (138%).

“Deja există, la nivelul pieţei, date despre cartierele cele mai sigure, mai aglomerate, mai moderne sau cele mai ieftine. Indicele calitate-preţ merge mai departe de atât şi ia în considerare zece factori de analiză a calităţii imobiliare a unei zone, cât şi preţurile comparabile per mp util pentru construcţii noi, iar de aici apar şi surprizele. Cu cât indicele la nivel procentual este mai mare, cu atât echilibrul dintre calitatea zonei şi preţul aferent imobilelor noi este mai bun – aceasta reflectându-se într-o investiţie profitabilă pentru un potenţial cumpărător. Astfel, punând în balanţă toate aceste elemente, am conturat un top al zonelor din Bucureşti care să îi ajute pe cei care vor să se mute sau să investească inteligent în domeniul imobiliar, în Capitală”, a explicat Cristian Nicola, fondatorul Investpoint.

Cele mai bune zone de locuit ȋn București. Factorii de analiză a calității

Cei 10 factori de analiză a calităţii luaţi în considerare de către specialiştii Investpoint în realizarea topului sunt:

  1. procentul de spaţiu verde al zonei (parcuri, zone înverzite)
  2. timpul în care se poate ajunge la cea mai apropiată staţie de metrou
  3. distanţa faţă de Piaţa Victoriei
  4. distanţa (în minute de mers pe jos) de cel mai apropiat hypermarket
  5. valoarea acceleraţiei solului în cazul unui seism major (conform hărţii de risc seismic Bucureşti)
  6. nivelul de zgomot mediu la nivelul zonei, în special pe timp de noapte (conform hărţii zgomotului pe timp de noapte de pe site-ul PMB)
  7. densitatea medie pe mp pe zonă (nivelul aglomerării urbane)
  8. numărul construcţiilor noi din zona analizată (exemplu: 30% dezvoltat între 1960-1990, 60% dezvoltat 1990-2010 şi 10% dezvoltat între 2010 şi 2020)
  9. numărul de unităţi de învăţământ (grădiniţe, şcoli, universităţi) ce deservesc zona
  10. numărul de spitale/policlinici ce deservesc zona

În ceea ce priveşte preţurile medii pentru apartamente noi de două camere, cele mai ieftine apartamente se găsesc în cartierele Chiajna-Roşu, Ferentari şi Popeşti Leordeni. Costurile pe metru pătrat util sunt de 840 euro, 980 euro, respectiv 1.040 euro. Aceasta în timp ce preţul mediu pe Bucureşti, pentru apartamentele noi, de două camere, este de 1.640 euro/mp, precizează experţii imobiliari.

Cele trei zone din Bucureşti cu cel mai bun standard al locuirii, din punct de vedere imobiliar, sunt Cotroceni, Primăverii şi Herăstrău.

Cookies