Accidentul feroviar de la Fetești. Mecanicul trenului era băut și a adormit, spune ministrul Transporturilor

29 iul. 2021
809 Afișari
Accidentul feroviar de la Fetești. Mecanicul trenului era băut și a adormit, spune ministrul Transporturilor
Accidentul feroviar de la Fetești. Mecanicul trenului era băut și a adormit, spune ministrul Transporturilor

Accidentul feroviar de la Fetești. Mecanicul trenului era băut și a adormit, spune ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Se pare că nu funcționa nici mecanismul de frânare automată.

Accidentul feroviar de la Fetești. Mecanicul trenului era băut și a adormit, spune ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Mecanicul trenului era băut și a adormit, spune ministrul Transporturilor

Mecanicul marfarului care a lovit o altă garnitură care staționa în Fetești, județul Ialomița, consumase alcool și adormise, potrivit informațiilor transmise de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

De asemenea, sistemul care ar fi trebuit să acționeze automat frâna, nu funcționa.

Recomandăm și: Traficul feroviar în drum spre mare este blocat din cauza furtunii și a unui accident. Întârzieri de sute de minute

Întrebat care ar fi fost cauza accidentului feroviar, Cătălin Drulă, a declarat joi dimineață pentru Antena3.ro, că, cel mai probabil, mecanicul trenului ar fi fost sub influența băuturilor alcoolice și a adormit.

Ministrul Transporturilor le transmite atât operatorilor de marfă privați, cât și singurului operator de marfă de la stat, că „nu se mai pot juca cu siguranța pe sistemul feroviar”. Din primele cercetări de la fața locului, marfarului nu i-au funcționat sistemele care trebuiau să acționeze automat frânarea.

Autoritățile vor afla în cursul zilei de astăzi care a fost cauza exactă a accidentului feroviar de la Fetești.

„Lucrurile nu erau în regulă nici cu mecanicul de locomotivă. Din ce am înțeles, da (ar fi adormit), dar o să stabilească ancheta. Înțeleg că era și sub influența alcoolului”, a declarat Cătălin Drulă, potrivit sursei citate.

Accidentul feroviar de la Fetești

Compania Naţională de Căi Ferate – „CFR” SA, a declarat că din cauza accidentului feroviar dintre cele două trenuri de marfă private, magistrala București – Constanța este blocată în stația CF Fetești, pe ambele sensuri.

Recomandăm și: Ziua și gafa în Gara de Nord. Un tren a plecat gol, după ce pasagerii au fost îndrumați spre altă linie din greșeală

Din fericire, accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, nicio persoană nu a fost rănită.

Pentru a asigura legăturile către litoralul românesc, trenurile de călători vor circula pe o rută deviată prin Fetești – Movila – Țăndărei, cu tracțiune Diesel, iar restul garniturilor pe ruta Ploiești – Buzău – Făurei – Fetești.

Potrivit informațiilor transmise de ISU Ialomița, accidentul feroviar a avut loc la Fetești, cu puțin timp înainte de miezul nopții. Două trenuri de marfă, unul care staționa și altul care circula, s-au ciocnit.

Cookies